Ciutat de Mèxic

Una trentena de morts i un centenar de ferits per una explosió al gratacel de la petrolera Pemex

La deflagració podria haver estat causada per un problema elèctric o per una acumulació de gas a la planta d'energia de la seu central de la petrolera Pemex, segons les primeres informacions. El gratacel té 54 plantes i hi treballen 10.000 persones.

RedaccióActualitzat
Una explosió al soterrani de l'edifici de la seu central de la petrolera Pemex, a Ciutat de Mèxic, ha provocat, segons dades oficials, 33 morts i 121 ferits, una cinquantena dels quals continuen ingressats en hospitals de la capital mexicana. La deflagració hauria estat fruit d'un accident, segons les primeres hipòtesis, provocat o bé per un problema elèctric o per una acumulació de gas.

Els fets han tingut lloc la matinada de dijous a divendres, hora catalana, i gairebé 24 hores després un equip de 350 persones continuen les tasques de recerca de supervivents.

Al lloc de l'explosió s'hi ha traslladat el president mexicà, Enrique Peña Nieto, que ha transmès el condol als familiars de les víctimes. A més, ha ordenat "remoure fins a l'última runa" per comprovar que no hi ha quedat cap persona atrapada.

Segons les primeres informacions, la deflagració podria haver estat a la planta d'energia del gratacel, un dels més alts de de la ciutat —54 plantes—. En aquest sentit, el secretari de Governació mexicà ha explicat que s'estan destinant "tots els recursos" a investigar els fets.

Durant l'operatiu de rescat, s'ha ensorrat una de les parts danyades de l'edifici de Pemex, on treballen 10.000 persones. L'incident ha afectat el soterrani i les dues plantes superiors, que té danys considerables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut