Badghis

Una patrulla espanyola repel·leix amb trets un atac de quatre afganesos a un control policial

Una patrulla de militars espanyols destacats a l'Afganistan va repel·lir ahir a la nit els trets de quatre afganesos en un control policial al nord de la província de Badghis, segons ha informat el Ministeri de Defensa. Cap soldat espanyol en va resultar ferit, però sí lleu un dels atacants, que va ser atès i entregat després a la policia. El ministeri no ha precisat si els atacants són insurgents o delinqüents. Sigui com sigui, és el primer atac directe que pateixen les tropes espanyoles en aquesta zona i el quart a tot l'Afganistan. L'OTAN, reunida ahir a Nova York, va deixar constància que els talibans estan guanyant posicions.

Actualitzat
L'intercanvi de trets registrat a Badghis suposa el primer atac directe que pateixen les tropes espanyoles en aquesta regió, menys agitada que la de Herat, on s'aixeca la base logística liderada per Espanya, i Farah, província en què els soldats espanyols han estat víctimes de tres atacs anteriors.

Quatre individus que anaven en moto van obrir foc amb fusells contra un control policial ahir a la mitjanit quan policies afganesos els van cridar l'alto. Una patrulla espanyola, integrada per soldats de la Brigada Paracaigudista (Bripac) i que donava suport en el control, van repel·lir l'atac junt amb els agents. En l'intercanvi de trets, cap soldat espanyol va resultar ferit. Un dels atacants, ferit lleu, va ser atès i després conduït a dependències policials.

El Ministeri de Defensa va parlar primer d'insurgents, però després ha precisat que podria tractar-se de delinqüents. Amb tot, l'incident es produeix quatre dies després que un artefacte explotés al pas d'un comboi de vuit blindats espanyols a Farah. En aquesta localitat, precisament, va morir, el soldat d'origen peruà, Jorge Arnaldo Hernández Seminario, per l'explosió d'una mina anticarro el passat 8 de juliol. El 14 d'agost, un vehicle camuflat de l'exèrcit espanyol que feia tasques d'informació va ser atacat amb armes lleugeres en aquesta mateixa regió.

El primer atac directe que han patit les forces espanyoles va passar a Herat el 16 d'abril. Una patrulla de la legió va rebre trets quan es disposava a fer bivac. Els atacs d'aquesta setmana coincideixen amb la declaració als membres de l'OTAN d'un general dels EUA, que ha assegurat que els talibans estan guanyant posicions en territori afganès.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut