Kabul

L'escalada de violència a l'Afganistan es cobra la vida d'un governador mentre 94 talibans moren en una ofensiva de l'OTAN

El Ministeri de l'Interior afganès ha confirmat l'atemptat suïcida contra el governador de la província de Paktika. L'activista s'ha situat a l'entrada del domicili del governador i ha fet detonar els explosius que duia adherits al cos en el moment en què hi entrava l'alt càrrec. Pel que fa a l'operació conjunta de les forces afganeses i de l'OTAN, s'ha desenvolupat per terra i aire i, segons un comunicat militar, ha suposat la mort de 94 presumptes talibans. L'ofensiva, anomenada Medusa, va començar fa un mes.

Actualitzat

L'acció suïcida contra el governador ha provocat en total 3 morts i 3 ferits. Les víctimes mortals són el dirigent afganès, el seu secretari i l'activista kamikaze, mentre que els ferits són els guardaespatlles del governador. L'atemptat ha passat dos dies després del pitjor atac d'aquest tipus a Kabul des de l'any 2001, una acció que va provocar la mort de 16 civils i 2 soldats nord-americans.

D'altra banda, més de 400 insurgents i 20 soldats han mort des de principis de setembre en el marc de l'Operació Medusa. L'ofensiva de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) i l'exèrcit afganès se centra als districtes del sud del país, a la zona de Kandahar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut