La model Poonam Pandey ha fingit la seva mort (Wikimedia Commons)

Una estrella índia fingeix morir-se per "conscienciar" sobre el càncer de coll de l'úter

Malgrat les crítiques que ha rebut, Poonam Pandey diu que està orgullosa d'haver aconseguit que es parli de la malaltia

Poonam Pandey, famosa a l'Índia com a concursant de realities i model, ha rebut un munt de crítiques per un engany publicitari que ella admet que "és extrem", però també defensa que fingir la seva mort ha servit per conscienciar sobre el càncer de coll de l'úter.

Molts seguidors de Poonam Pandey, de 32 anys, es van assabentar divendres de la seva mort, a través d'un missatge a Instagram, que va tenir ressò als mitjans, tot i que hores abans ja ho havia anunciat el seu representant.

Sobre un fons negre i amb lletres blanques, el missatge informava de la mort, mentre demanava "respecte en aquests moments de dolor":

"Ens entristeix molt informar-vos que hem perdut la nostra estimada Poonam a causa del càncer de coll uterí. Tothom que va estar en contacte amb ella va trobar amor pur i amabilitat."

Alguns companys es van afanyar a lamentar la mort de la que va ser actriu de Bollywood, mentre se'n publicaven alguns obituaris, però altres es mostraven escèptics perquè a les xarxes socials hi havia diverses imatges d'ella pocs dies abans, amb un aspecte molt saludable.

L'endemà, l'actriu confessava en un altre missatge i en un vídeo a Instagram que continuava viva.

"Comprenc que ho hagin considerat de mal gust", ha dit la celebritat índia, però també ha fet notar: "De sobte, tots estem parlant de càncer de coll uterí i estic orgullosa del que he pogut aconseguir".

Com recull ella mateixa, els mitjans van parlar del càncer cervical arran de la presumpta mort de Poonam Pandey.


L'Índia impulsarà la vacunació contra el virus del papil·loma (VPH) a les nenes d'entre 9 i 14 anys per prevenir el càncer cervical, segons va anunciar al Parlament la ministra de Finances, Nirmala Sitharaman, durant la presentació del pressupost dijous passat. L'anunci no es va destacar prou als mitjans, segons ha denunciat Poonam Pandey.

Segons dades de l'Observatori Global del Càncer (Globocan), cada any l'Índia registra 123.907 casos de càncer de coll d'úter i 77.348 morts.

 

ARXIVAT A:
Càncer
Anar al contingut