Un dels temples de la ciutat de Bagan afectats pel terratrèmol de Birmània d'aquest dimecres (Reuters)

Un terratrèmol de magnitud 6,8 mata quatre persones a Birmània

A pesar de la magnitud del sisme, superior al d'Itàlia, no ha fet gaire mal perquè ha passat a 85 quilòmetres de profunditat

RedaccióActualitzat

Poques hores després del terratrèmol que aquest dimecres va devastar alguns pobles del centre d'Itàlia, hi va haver un altre sisme de magnitud encara superior a Birmània, o Myanmar, al sud-est d'Àsia. Va passar a dos quarts d'onze del matí de dimecres, hora europea, i va tenir una magnitud de 6,8 en l'escala de Richter.

A pesar d'aquesta intensitat del terratrèmol, superior al d'Itàlia, no ha tingut, ni de bon tros, la mateixa afectació. També hi ha hagut víctimes mortals, però, de moment, que se sàpiga, només són quatre. Això ha estat perquè l'hipocentre del terratrèmol ha estat a 85 quilòmetres de profunditat, mentre que el d'Itàlia va ser a només quatre quilòmetres de profunditat.

Molts temples afectats

L'epicentre del terratrèmol ha estat al centre del país, i la ciutat més afectada ha estat Bagan, una antiga capital a la regió de Mandalay. Durant la seva època d'esplendor, entre els segles IX i XIII, a aquesta ciutat s'hi van construir centenars de temples.

Segons un recompte dels responsables arqueològics del país, aquest terratrèmol ha afectat fins a 185 d'aquests temples, que s'han enfonsat totalment o parcialment. Precisament, l'any que ve, es preveu demanar que aquesta ciutat, amb uns 3.000 temples en 40 quilòmetres quadrats, sigui declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Anar al contingut