L'incident va produir-se a l'Atlantis Paradise Island, un complex de luxe de 162 hectàrees de terreny
L'incident es va produir a l'Atlantis Paradise Island, un complex de luxe de 162 hectàrees de terreny (Wikimedia Commons/Khürt Williams)

Un nen de 10 anys, atacat durant una immersió entre taurons en un resort de les Bahames

Tot i que el nen està estable, les autoritats han obert una investigació per saber què va passar exactament al complex de luxe Atlantis Paradise Island

RedaccióActualitzat

Els hostes d'un resort de luxe de les Bahames van viure moments d'autèntic pànic aquest dilluns. En una activitat de "nedar entre taurons", un d'aquests animals va atacar un nen de 10 anys.

Els testimonis que es trobaven fora de la piscina només van veure un gran toll de sang i tot seguit van alertar els membres del complex.

Els serveis d'emergència, en veure que el tauró havia mossegat el nen a la cama dreta, van traslladar l'infant ràpidament a l'hospital, des d'on van informar unes hores després que el nen estava estable.

La policia de les Bahames va informar del succés en un comunicat en què va assegurar que iniciaven una investigació per saber exactament què havia passat.

"Poc abans de les quatre de la tarda, un tauró ha mossegat un nen de Maryland, Estats Units. Hem obert una investigació per esclarir els fets."

El complex compta amb fins a set espècies diferents de taurons
El complex compta amb fins a set espècies diferents de taurons (Wikimedia Commons)

Un resort que oferia nedar entre set espècies de taurons

L'incident es va produir a l'Atlantis Paradise Island, un complex de luxe de 162 hectàrees de terreny amb hotels, casinos i parcs aquàtics ubicat a l'illa Paradís.

Una de les activitats destacades que oferia el complex era una "aventura entre taurons". Els participants, sense necessitat de saber nedar, podien viure "una experiència cara a cara" amb els animals.

"Fent servir cascos de vidre transparent d'última generació, els hostes del resort poden nedar amb els guardians del món perdut de l'Atlàntida."

Després de l'incident, però, han eliminat qualsevol referència a aquesta activitat de la seva pàgina web.

A més, també compten amb un túnel rodejat de vidres transparent des d'on els hostes del complex poden veure els taurons sense necessitat de submergir-se.

El complex té fins a set espècies diferents de taurons, entre els quals destaquen els taurons de puntes negres del Pacífic, que fan més de 2 metres; els taurons martell, que poden arribar als 6 metres; els taurons dels esculls del Carib, i els taurons nodrissa. De totes les espècies, només una, el tauró cap de pala, és inofensiva per als humans.

Dos atacs mortals en tres mesos a les Bahames

Tot i que els atacs mortals de taurons no són habituals a les Bahames, els últims mesos dues persones han mort per aquest tipus d'atac.

El 5 de desembre una dona nord-americana d'uns 40 anys va morir mentre feia surf. La turista era de Boston i practicava aquest esport amb un familiar en el moment de l'atac, que es va produir prop d'un complex a l'oest de New Providence.

Segons va explicar la policia, un socorrista els va rescatar a tots dos amb una barca i van intentar reanimar la víctima, però la dona havia patit ferides greus al costat dret del cos i va acabar morint.

L'altre cas més recent va tenir lloc el 21 de novembre, quan una dona alemanya de 47 anys va desaparèixer durant una excursió de busseig a les aigües de West End, Gran Bahama, després de trobar-se un tauró.

Anar al contingut