Cullera

Un mort i quatre ferits greus al Medusa Festival en caure part de l'escenari pel fort vent

El festival ha cancel·lat definitivament les actuacions davant la previsió de condicions meteorològiques adverses d'aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Una persona ha mort i una quarantena han hagut de ser ateses aquesta matinada durant la celebració del Medusa Festival a Cullera, a la Ribera Baixa. Les fortes ràfegues de vent han fet caure diverses estructures.


Al voltant de les 4 de la matinada, un cop de vent s'ha endut part de l'escenari i de l'entrada del festival, i ha provocat la mort d'un jove de 22 anys de nacionalitat francesa. Hi ha quatre persones ferides greus amb politraumatismes, dotze ferits lleus per contusions i quaranta persones que han estat evacuades però que no han necessitat hospitalització.

Hi ha dues persones ingressades a l'hospital Clínic de València: són dues noies de 18 i 19 anys, amb fractura de tíbia i pelvis. A l'Hospital La Ribera hi ha una ferida molt greu, una noia de 19 anys amb fractura de columna i pendent de ser operada. Finalment, hi ha un noi ferit greu a l'Hospital Sant Joan d'Alacant.


En el moment del succés hi havia 50.000 persones al recinte, que van ser desallotjades per la Guàrdia Civil. La policia judicial ja ha fet les primeres inspeccions oculars i ha obert diligències. Segons ha explicat la Guàrdia Civil i també l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el festival "havia passat tots els controls tècnics necessaris" i tenia tots els permisos en regla. 

L'organització del Festival ha emès un comunicat en què ha lamentat els fets. Segons l'organització, les estructures han cedit a causa d'un "fenomen meteorològic de característiques devastadores". També han detallat que han procedit a desallotjar el recinte com a mesura preventiva, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents, i han suspès l'activitat. El festival esperava l'assistència de més 300.000 persones fins diumenge.


A la zona on es feia el festival hi ha hagut diversos esclafits càlids, un fenomen associat a tempestes seques, que consisteix en un fort corrent de vent descendent del núvol de tempesta. El vent provoca un ascens molt brusc de la temperatura i una davallada de la humitat relativa quan arriba a terra. És un fenomen poc freqüent, però més probable al Mediterrani durant les nits d'estiu. 

L'Agència Estatal de Meteorologia havia avisat de la possibilitat de ràfegues de vent huracanades, però que apuntaven més cap a l'interior de la província. Al litoral, s'havia alertat principalment de les altes temperatures.  


El Medusa cancel·la el festival i es declaren dos dies de dol

Aquest dissabte al migdia, la direcció del festival ha decidit cancel·lar definitivament el Medusa. "És un moment molt dolorós", comença el comunicat, on expliquen que han pres la resolució atès que es preveu que segueixin "les adverses i inesperades condicions meteorològiques":


Per la seva banda, l'Ajuntament de Cullera ha decretat dos dies de dol per la mort del jove.

 

 

ARXIVAT A:
País Valencià
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut