Una imatge de Formentera, que podia haver registrat la temperatura més alta de la història de les Balears

Formentera a 44,5 graus: la calor extrema bat rècords a les Balears i el País Valencià

Alacant també hauria batut el rècord històric de la ciutat, amb 42 ºC

RedaccióActualitzat

Cap de setmana amb calor extrema a molts indrets de Catalunya, on s'han registrat per ara sis nous rècords de temperatura absoluta.

Però les altes temperatures s'han fet notar també al País Valencià, on aquesta  nit hi ha hagut esclafits càlids que han provocat un mort al Medusa Festival de Cullera.

També a les illes Balears s'han assolit xifres mai vistes, com els 44,5 ºC a Formentera, arran de mar. És la temperatura màxima històrica assolida a tot l'arxipèlag, per sobre de l'anterior rècord que tenia Muro, a Mallorca, quan es van registrar 44,2ºC l'any 1994.

 


També destaquen els 41,8ºC d'Eivissa. A l'aeroport d'aquesta ciutat s'ha arribat a 41ºC, valor que no s'havia obtingut des que hi ha registres.

Les altes temperatures provoquen fenòmens meteorològics com els que publiquen els usuaris a les xarxes:El País Valencià, en alerta

També al País Valencià s'han registrat temperatures extremes. A Alacant s'hauria arribat finalment als 42 ºC i seria la xifra més alta des d'almenys l'any 1900, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).


Un altre possible rècord, com sempre pendent de validació, s'hauria registrat a Torrevella, amb dades des del 1927.


Al País Valencià s'ha activat l'avís taronja per risc de temperatures de 40 ºC per a diumenge.

ARXIVAT A:
Illes BalearsCrisi climàticaMeteorologia
Anar al contingut