El foc crema en una zona de vegetació (Marta Serra)

L'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes segueix actiu i ha cremat 200 hectàrees

Hi ha indicis clars que l'origen del foc és una negligència humana i han identificat el presumpte autor

RedaccióActualitzat

La informació d'aquest article ha quedat actualitzada: gairebé estabilitzat l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes, que ha cremat 200 hectàrees

Continua actiu, a primera hora del matí d'aquest dimecres, l'incendi que s'ha declarat dimarts a Castellví de Rosanes, a tocar de Martorell, al Baix Llobregat, que ja ha cremat 200 hectàrees, la majoria de les quals són zona forestal.

Hi ha dos flancs actius, però els Bombers de la Generalitat confien a estabilitzar-lo aquest matí. A les nou del matí estava estabilitzat el 75% de l'incendi.

Durant la nit hi han treballat 67 dotacions terrestres. Amb la primera llum del dia s'han reincorporat a les tasques d'extinció set equips aeris, que més tard s'han ampliat fins a onze, entre helicòpters, avions i hidroavions.


Identificat l'home que podria haver causat l'incendi

Els Agents Rurals han identificat el presumpte autor de l'origen de l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes. És un home que feia feines de soldadura i hauria comès una negligència que va provocar el foc. L'home podria ser citat a declarar un cop s'hagi comunicat al jutjat.

En una entrevista a "Els matins" de TV3Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat, ja ha explicat que l'origen de l'incendi hauria estat una negligència: "Hi ha indicis, des de la nit, que apunten a negligència i els agents rurals ho estan investigant." Sobre la localització de la persona, ja ha avançat que hi havia "indicis sòlids" de la seva identitat.


El foc va obligar a tallar l'AP-7

Aquest dimecres també treballen efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), per acotar el foc en diversos punts, com ara les zones més pròximes a l'autopista AP-7, que dimarts a la tarda ha arribat a estar tallada en tres punts, i un barranc pròxim a la urbanització Taió.

 

 

De matinada, coincidint amb l'augment progressiu de la humitat relativa, que ha fregat el 60%, la intensitat de les flames ha baixat.

Aquest matí encara és visible una columna de fum (TV3)

Tot i així, el vent que ha començat a bufar a la zona ha revifat el foc, sobretot al flanc dret, on hi ha hagut algunes represes.

Flames i fum, aquest dimarts, a tocar de l'AP-7 (ACN/Gemma Sánchez)

 

72 persones desallotjades

A causa del foc es va traslladar, de manera preventiva, els 20 residents d'un geriàtric de Martorell, que han passat la nit en un centre de discapacitats del mateix municipi.

A més, fins a 52 persones desallotjades de casa seva han dormit repartides entre un hotel de Sant Esteve Sesrovires i dos hotels de Sant Andreu de la Barca.


Flames en diverses direccions

El foc, que es va originar a la urbanització de Can Sunyer dimarts a la tarda, va avançar en diverses direccions. El fet que no hi hagués un únic eix de propagació va dificultar la feina dels bombers.

Un helicòpter s'abasteix d'aigua, aquest dimarts (Europa Press/Lorena Sopena)

Durant la tarda hi van treballat fins a 10 mitjans aeris, que es van retirar en fer-se fosc.

 

 

En un principi s'hi havien enviat 13 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, i poc després es va ampliar el nombre de vehicles davant la magnitud de l'incendi.

La columna de fum de l'incendi encara era ben visible dimarts a última hora (Europa Press/Lorena Sopena)

Els bombers van demanar als veïns de les urbanitzacions de Can Sunyer del Palau i Valldaina que es confinessin a casa.

 

Els bombers ja haurien identificat aquesta persona, i s'han obert diligències al jutjat de guàrdia perquè pugui passar a disposició judicial un cop localitzada.

Imatges de l'incendi, aquest dimarts, vist des de l'aire:

 

Al llarg de la tarda la columna de fum es podia veure des de lluny, com ara des de Sant Joan Despí, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat.

 

Aquest dimarts ha estat un dia complicat, amb un alt risc d'incendi. Dos focs més han cremat, un entre Lloret de Mar i Tossa i l'altre a Riner, al Solsonès.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat "prudència i precaució" per evitar que hi hagi més incendis.


Incendi a Vallvidrera

Aquest dimecres al matí s'ha declarat un incendi a la carretera de Sarrià a Vallvidrera, a Barcelona, a la serra de Collserola.

Vuit dotacions dels Bombers de Barcelona han extingit el foc (Bombers de Barcelona)

A primera hora del matí, les flames, en una zona boscosa per sota de l'observatori Fabra, eren visibles des de la ronda de Dalt.

 

 

Abans de tres quarts de vuit del matí, els Bombers de Barcelona, que hi han enviat vuit dotacions, han anunciat que ja estava extingit.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut