Una imatge del foc a Lloret (Cedida a l'ACN)
Una imatge del foc a Lloret (Cedida a l'ACN)

Controlat l'incendi entre Lloret i Tossa, que ha fet confinar una trentena de persones

Al Solsonès, un altre foc crema des de la matinada en un dia en què el risc d'incendis és elevat pel fort vent i la sequera

RedaccióActualitzat

Un incendi entre Lloret de Mar i Tossa, a la Selva, ha afectat un habitatge i els jardins d'altres cases. El foc ha començat de manera fortuïta en una furgoneta aparcada al voral de la carretera i les flames s'han escampat fins a la urbanització de Font de Sant Llorenç.

El foc ha fet alguns focus secundaris i ha afectat una carena. Els Bombers expliquen que han tractat el foc com si hi hagués hagut dos incendis diferents:

Cap a les quatre de la tarda el foc s'ha donat per controlat, però es continua vigilant i sobretot remullant. L'incendi ha afectat unes 7 hectàrees. D'aquestes, menys de dues són terreny forestal i la resta és sòl urbà de la urbanització Font de Sant Llorenç, segons han informat els Agents Rurals. 


A Riner, el foc l'ha causat un llamp

Els Bombers també treballen en un foc que ja està controlat. És el que s'ha declarat a la matinada de dimarts a la serra de Sant Jaume de Riner, al Solsonès. Segons els Agents Rurals, l'origen és un llamp.

S'ha iniciat en zona agrícola, però el vent l'ha empès cap a una zona forestal que hi ha al costat. És un terreny que es va cremar en els incendis del 1998 i on la vegetació s'ha regenerat sense cap tractament.

Això fa que sigui molt densa i que el GRAF, el grup d'actuació forestal dels bombers, hi hagi hagut de treballar tota la nit obrint camí amb motoserres perquè poguessin passar els equips d'extinció.


Pla Infocat activat

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Infocat davant l'elevat risc d'incendi a tot el país.  

A més s'ha activat el nivell màxim l'alerta del pla Alfa a una seixantena de municipis de vuit comarques. L'inspector en cap de l'Àrea General del Cos d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha explicat a Catalunya Ràdio que això implica la suspensió de qualsevol activitat que suposi perill d'originar un incendi forestal, com l'ús de bufadors o soldadors, treballs de sega, etc.

Es demana que s'eviti qualsevol activitat que pugui provocar un incendi i que, si es veuen columnes de fum, s'avisi de forma immediata al 112.

S'ha tancat preventivament l'accés als parcs naturals del Cap de Creus, de Montserrat, del Montmell-Marmellar i el Paratge Natural de l'Albera.

Una altra recomanació és no acostar-se a espigons i esculleres. En aquest sentit, s'ha activat la prealerta per fort onatge entre el cap de Creus i el cap de Begur.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut