Estabilitzat l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes, que ha cremat 200 hectàrees
Els bombers esperen tenir-lo controlat aquest dijous (Europa Press/Lorena Sopêna)

Controlat l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes, que ha cremat 200 hectàrees

Una cinquantena de veïns que estaven desallotjats ja han pogut tornar a casa

RedaccióActualitzat

Els bombers han donat finalment per controlat l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes aquest dijous a la nit. El foc originat dimarts a la tarda ha cremat 195,7 hectàrees de vegetació forestal, la majoria al terme municpal de Martorell.

Al llarg del dia, els Bombers han estat repassant tota la superfície cremada, amb 36 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris. Alguns efectius segueixen remullant fins a l'extinció del foc.

 

Tots els veïns a casa

De la cinquantena de veïns que hi havia desallotjats per la proximitat de les flames als seus habitatges, tots ja han pogut passar la nit a casa aquest dimecres. Alguns s'han trobat alguns jardins cremats, però cap casa afectada.

Aquest dimarts van haver de fer nit en dos hotels de Sant Andreu de la Barca i un altre a Sant Esteve Sesrovires. 

El foc ha afectat majoritàriament el terme municipal de Martorell, on ha cremat 138 hectàrees (Europa Press/Lorena Sopêna)


L'origen, una negligència

Els Agents Rurals han identificat l'home que hauria provocat l'incendi, el més gran d'aquest estiu fins ara

Es tracta d'un veí de la urbanització de Can Sunyer que l'hauria encès per una negligència mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal i que ha estat citat pel jutjat.

Tot i que no tenia intenció de fer foc, se'l podria investigar per un delicte d'incendi, que és greu i porta associades penes de presó elevades. 

En una entrevista a "Els matins de TV3", Joan Delort, director general d'Emergències de la Generalitat, ja ha avançat que l'origen de l'incendi hauria sigut una negligència: "Hi ha indicis, des de la nit, que apunten a negligència i els Agents Rurals ho estan investigant."

També ha explicat que els Agents Rurals tenien "indicis sòlids" sobre la seva identitat.


L'incendi es va declarar el mateix dia que la Generalitat havia activat el nivell 3 del pla Alfa de prevenció d'incendis forestals en 60 municipis de vuit comarques. La conjunció de la calor d'estiu, la sequera i el vent de tramuntana i mestral fan que el risc d'incendi sigui molt elevat aquests dies a Catalunya. El pla afecta les comarques de l'Alt Empordà, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i el Vallès Occidental.

Delort ha insistit que cal extremar les mesures perquè venim d'un any amb poca pluja i en aquestes zones que preocupen més el bosc està poc humit i estan densament poblades i amb moltes urbanitzacions.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut