El caçador amb l'exemplar de cabra Marjor
El caçador amb l'exemplar de cabra Marjor

Un caçador paga 110.000 dòlars per matar un exemplar de cabra en extinció al Pakistan

RedaccióActualitzat

Es diu Bryan Kinsel. És un empresari texà i aficionat a la caça.

Ara és notícia perquè ha pagat 110.000 dòlars per poder obtenir un preuat trofeu per als caçadors: un dels escassos exemplars de la cabra Marjor (Capra falconeri). És una cabra que ha estat en risc d'extinció, que és l'animal símbol del Pakistan i que només es troba en remotes zones del Caixmir.

Kinsel va viatjar a la regió de Gilgit-Baltistán, a l'Himàlaia, per matar l'animal. Orgullós de la seva fita, ha distribuït un vídeo de la cacera que ha causat indignació a tot el món.

El caçador afirma sentir-se "complagut amb el trofeu" i diu que "va ser un tret fàcil i proper". Cofoi, posa somrient amb l'animal mort i amb la vintena de persones que l'ajuden a pujar fins a la muntanya on dispara i que després carreguen amb la peça:

 

 

Aquestes imatges i les declaracions del caçador han desfermat una onada d'indignació al Pakistan i altres països. Particulars i entitats ecologistes reclamen al govern pakistanès que limiti la caça d'aquests animals.

 


La població de cabres Marjor ha disminuït de forma important com a resultat de la deforestació dels boscos de l'Himàlaia, per les maniobres militars i els conflictes bèl·lics de la zona i també pels efectes de la caça furtiva. No hi ha dades recents, però l'any 2011 se'n van censar poc més de 2.000 individus.

L'any 2015, el govern pakistanès va prohibir la caça local i això ha ajudat a salvar l'especie de l'extinció. Però, en canvi, continuen concedint permisos individuals de caça als estrangers, com el Bryan, disposats a pagar una ingent quantitat de diners per matar un d'aquests magnífics animals.

Les autoritats pakistaneses es defensen dient que només permeten caçar 12 unitats per temporada "en àrees de conservació comunitària". Diuen que el 80% dels diners que reben dels caçadors estrangers es destina a l'empobrida població local.

El juliol del 2015, un altre caçador nord-americà es va fer famòs per haver matat Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue, en un safari il·legal. El lleó el van trobar mort, sense cap ni pell:

 

 


 

Anar al contingut