L'arbre s'ha de mirar amb lupa perquè fa un centímetre (EFE/Asociació veinal Breogán de Vilagarcía de Arousa)

Un arbre de Nadal d'un centímetre, la resposta irònica al "xou patètic" d'Albiol i Caballero

Una associació de veïns de Vilagarcía de Arousa ha presentat l'arbre de Nadal "més petit d'Espanya", que s'ha de mirar amb lupa

Redacció/EFEActualitzat

En plena competició per veure quina ciutat instal·la l'arbre de Nadal més gros, a Vilagarcía de Arousa han optat per fer tot el contrari i crear el que, segons els seus impulsors, ja es pot considerar l'arbre de Nadal més petit d'Espanya.

Fa tot just un centímetre, dos si es compta el test, i l'ha dissenyat l'artesana Mariam García, amb qui van contactar des d'una associació de veïns d'aquesta localitat de Pontevedra.

"Vam pensar que era un bon moment per recordar allò de la relativa importància de la mida", explica el president de l'associació veïnal Breogán, Antonio Garrido, que lamenta que en aquesta època "sembla que tot ha de ser el més gros i el més exagerat".

Garrido diu que fa anys que assisteix "atònit" a l'"espectacle "patètic" que protagonitzen alcaldes "del més variat pelatge polític" per veure "qui el té més gros". Un xou encarnat aquest any per Xavier García Albiol, de Badalona, i Abel Caballero, de Vigo.

Per això des de l'associació van decidir que volien portar al barri un arbre de Nadal tan petit com fos possible. L'han "instal·lat" a l'entrada del centre cultural del barri, i té ni més ni menys que tres llums led, que contrasten amb els milions de bombetes "que deixem per al senyor Caballero".

L'artesana ha utilitzat molsa, peces de braçalets i tres leds reciclats (EFE/Asociació veinal Breogán de Vilagarcía de Arou)

A més, està fet totalment a mà i amb materials reciclats. Mariam García ha fet servir molsa per a la coberta verda, les boles són petites peces de les que l'artesana fa servir per fer braçalets, i els petits llums LED els ha tret d'aparells electrònics que ja no funcionaven.

Un arbre fet amb "imaginació i que no ha costat ni un duro", expliquen orgullosos.


Cal l'ajuda d'una lupa

Aquest peculiar arbre nadalenc l'han col·locat en una maqueta que emula la zona de vianants del carrer principal del barri.  

A més, l'associació hi ha instal·lat una lupa que permet que els curiosos puguin gaudir de l'arbre i veure'n tots els detalls.

L'arbre és ja tota una sensació al barri d'O Piñeiriño, on "tothom està molt a favor" d'aquest tipus d'iniciatives, que demostren que "per aparèixer al focus" en una època caracteritzada pels excessos "no cal presumir de mida".

ARXIVAT A:
Xavier García Albiol Nadal
Anar al contingut