Actualitat blaugrana

Txiki adverteix que la continuïtat dels jugadors depèn del seu rendiment fins a finals de temporada

Txiki Begiristain ha donat la cara després de la contundent derrota de dissabte al Ruiz de Lopera i, en una entrevista al "Gol a Gol", ha sortit al pas de les nombroses crítiques rebudes per l'erràtica trajectòria del Barça aquesta temporada. El director tècnic del futbol blaugrana ha reconegut les dificultats que travessa l'equip però ha negat que perilli el cap de Rijkaard alhora que ha recalcat que no serà fins finals de temporada quan es prenguin les mesures corresponents per tal d'engegar un "nou projecte" il·lusionador. Davant els pròxims compromisos de l'equip, tant en Lliga com sobretot en Champions, Txiki ha exigit una reacció "immediata".

Actualitzat
Un nou projecte començarà a Can Barça quan finalitzi la present temporada. Els seus responables, els seus protagonistes i les seves cares més representatives, però, encara són una incògnita. La continuïtat de molts dels jugadors i tècnics actuals depèn ara per ara d'aquest final de temporada. La derrota de dissabte a Sevilla davant el Betis ha suposat el darrer escull que ha fet trontollar l'actual equip blaugrana i ni la directiva ni, com s'ha vist aquest diumenge a la Masia, l'afició pensa tolerar més situacions vergonyoses. 

Així ho ha dit Txiki Begiristain en una entrevista concedida al programa "Gol a Gol" de TV3. El director tècnic del Barça ha volgut donar respostes a les tantes i tantes preguntes que s'han efectuat a l'entorn culer des de la desfeta de dissabte i ha aclarit que, de moment, no es pensen prendre decisions precipitades. 

Txiki ha dit que "no s'ha parlat de prendre decisions dràstiques" perquè no serà fins a finals de temporada quan es valorarà el rendiment i, per tant, la continuïtat de tècnics i jugadors. Sobre Rijaard, l'exjugador ha negat que l'holandès hagi volgut dimitir i ha descartat qualsevol cessament sigui quin sigui el resultat de dimarts a Alemanya. "A mi m'agradaria que Rijkaard continués" -ha dit Begiristain- "però cal veure quin serà l'ambient a finals de temporada per garantir la seva continuïtat".

Sobre els jugadors, Txiki no ha volgut entrar en crítiques personals ni ha volgut valorar la baixa de jugadors importants com ara Deco, Márquez i Ronaldinho. Begiristain s'ha limitat a subratllar que és ara quan el club s'està servint d'arguments per, a finals de temporada, decidir la continuïtat de certs membres de la plantilla. El director tècnic no ha volgut parlar de neteja però ha recalcat que es valorarà el rendiment, les edats i la progressió -negativa i positiva- de tots els jugadors per tal de construir un nou projecte "fort i il·lusionador". 

S'exigeix una reacció

I sobre el present més immediat de l'equip, Txiki ha reconegut que l'equip passa per una situació de "dificultat" i per això exigeix una "reacció immediata". Pel director tècnic és bàsic que l'equip recuperi "la intensitat defensiva" i treballi amb "intensitat, sacrifici i solidaritat". L'objectiu és mantenir la imatge mostrada durant els primers 45 minuts del Ruiz de Lopera. El basc ha lamentat que en les darreres jornades el Barça s'hagi buidat davant les primeres adversitats i ha apuntat que l'equip transmeti "seguretat" en totes les facetes del seu joc.

De cara a les opcions del Barça a la Lliga i a la Champions, Txiki ha dit que l'equip més regular d'entre Madrid, Vila-real i Barça serà qui s'emportarà el títol. "L'equip està capacitat per lluitar per a la Champions" però per continuar endavant cal -ha insistit- que la primera reacció comenci dimarts en el partit davant el Shalke.  
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut