El primer ministre grec, Alexis Tsipras, després de reunir-se amb Merkel i Hollande (Reuters)
El primer ministre grec, Alexis Tsipras, després de reunir-se amb Merkel i Hollande (Reuters)
Brussel·les

Tsipras accepta intensificar les negociacions un cop reunit amb Merkel i Hollande

Aquest matí s'ha fet realitat un dels compromisos del primer ministre grec: la reobertura de la radiotelevisió pública, dos anys després del tancament

RedaccióActualitzat

Intensificar esforços per desbloquejar les negociacions de Grècia amb els creditors. És el missatge que surt de Brussel·les de la trobada que ha mantingut el primer ministre grec, Alexis Tsipras, amb els seus socis alemany, Angela Merkel, i francès, François Hollande. Tsipras ha manifestat que els seus interlocutors europeus han comprès que s'ha de trobar una sortida i donar la possibilitat a Grècia de tornar a créixer. El primer ministre mira de donar un missatge positiu: "Avançarem cap a una solució. Crec que els líders polítics d'Europa entenem que hi ha d'haver una solució, una solució viable, i la possibilitat que Grècia torni a la cohesió social, a la seguretat, al creixement i a un deute viable. En un esforç per donar seguretat i estabilitat no només a Grècia, sinó també a la resta d'Europa."

Tsipras ha descrit la reunió com a "amistosa". Tant Merkel com Hollande no han fet declaracions, però un comunicat del govern alemany es refereix a un clima constructiu i al consens per intensificar les discussions. Dues de les exigències dels creditors segueixen sent línies vermelles per a Atenes: retallar pensions i incrementar l'IVA. Abans d'aquesta reunió, Tsipras s'havia entrevistat amb Jean-Claude Juncker, el president de la Comissió Europea, amb qui es torna a trobar avui.

Mentrestant, un dels compromisos del primer ministre grec, la reobertura de la radiotelevisió pública, ja és una realitat. Aquest matí s'han reprès les emissions de l'ERT, dos anys després del tancament. El govern anterior va cancel·lar-la per les pressions de la troica. La nova corporació reincorporarà 1.500 dels 2.600 treballadors de què disposava.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut