Atenes

Reobre la radiotelevisió pública grega, dos anys després del seu tancament

L'ERT reincorporarà 1.500 dels 2.600 treballadors de què disposava

RedaccióActualitzat

Una de les promeses electorals d'Alexis Tsipras va ser que l'ERT, la ràdio i la televisió públiques gregues, tornaria a emetre. Dos anys després del seu tancament, l'ERT funciona un altre cop. A primera hora del matí les emissions s'han reprès. El govern anterior va tancar per les pressions de la troica per reduir la despesa pública. La nova corporació reincorporarà 1.500 dels 2.600 treballadors de què disposava.

La ràdio televisió grega recupera la denominació i el logotip d'abans del 2013, i la televisió retallada en pressupost i plantilla que es va crear just després s'integrarà en la nova. El periodista Nikos Aggelidis explica que no volen tenir l'ERT que hi havia abans de l'11 de juny de 2013: "Hi havia massa problemes, i ens havíem queixat de manera formal. En la nova ERT, hi ha d'haver igualtat i meritocràcia, i penso que no s'ha de desaprofitar ningú que valgui i conegui bé la seva feina."

Segons el govern de Syriza, restaurar la ràdio i televisió públiques no suposarà una càrrega per a l'Estat, ja que es finançarà, com ja es feia abans, amb un cànon de tres euros mensuals en la factura de la llum, taxa que no pagaran les rendes més baixes. La nova ERT mantindrà l'estructura d'abans del tancament: quatre canals de televisió, un d'internacional i dinou emissores regionals de ràdio.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut