Trump i Ji Xinping després de la reunió del G20
Trump i Ji Xinping després de la reunió del G20
Buenos Aires

Trump i Xi Jinping pacten una treva de 90 dies en la guerra comercial

El president de la Xina i el dels Estats Units es troben cara a cara després del G20

RedaccióActualitzat

El president de la Xina i el dels Estats Units, Xi Jinping i Donald Trump, han pactat una treva en la seva guerra comercial. A partir de l'1 de gener i durant 90 dies no hi haurà nous aranzels mentre negocien canvis estructurals en política econòmica.

En acabar la cimera del G20 a Buenos Aires, les delegacions de tots dos països van tancar aquest acord, que la Casa Blanca ha anunciat quan Trump ja volava de tornada cap a Washington.

Malgrat que el president dels Estats Units havia arribat a Buenos Aires determinat a aplicar la pujada d'aranzels al gener, després de la trobada els dos països s'han compromès a iniciar converses immediatament i durant tres mesos sobre transferència de tecnologia, protecció de la propietat intel·lectual o barreres comercials.

En aquest període de temps, els Estats Units no apujaran els aranzels que graven l'entrada de productes xinesos del 10 al 25%. A canvi, Pequín es compromet a comprar productes agrícoles, energètics o industrials nord-americans.

 

Bona sintonia malgrat els desacords previs

En la reunió cara a cara hi ha hagut bona sintonia entre Donald Trump i Xi Jinping. Els Estats Units i la Xina són les primeres potències econòmiques del món.

Abans de començar la reunió, Trump ha elogiat la relació personal amb el president xinès i Xi li ha demanat cooperació entre tots dos països per arribar a conscensos comercials i millorar així l'economia mundial.

En el sopar del G20, Trump ha estat acompanyat pels seus assessors, com el secretari d'Estat, Mike Pompeo, i el representant de Comerç Exterior. Per la seva banda, Xi Jinping també ha acudit a la reunió amb una delegació formada pels homes de més confiança.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut