Algèria

Troben un vehicle amb 500 quilos de dinamita davant de la casa del director de Seguretat d'Algèria

La policia d'Algèria ha trobat un vehicle carregat amb 500 quilos de dinamita davant de la casa del director de seguretat d'Algèria, Alí Tunsi, a Alger. La trobada s'ha sabut l'endemà, però es va produir només unes hores després del doble atemptat terrorista perpetrat per Al-Qaeda a la ciutat, que van provocar la mort de 33 persones i més de 200 ferits. Mentrestant, les forces de seguretat estan en estat de màxima alerta a la capital algeriana, ja que, segons fonts policials que cita la premsa, les autoritats temen que hi hagi més accions terroristes contra ambaixades occidentals i centres econòmics.

Actualitzat

El terror i el pànic sacsegen Algèria l’endemà del doble atemptat i després d'haver trobat al barri d'Hydra el vehicle carregat amb mitja tona d'explosius davant de la residència de l'alt càrrec de seguretat a Alger. Els terroristes haurien col·locat dins del vehicle, un Mercedes, una cisterna de les que s'acostumen a utilitzar per emmagatzemar aigua amb els 500 quilos de dinamita dins en contacte amb quatre bombones de gas butà.

Després de trobar el cotxe, els artificiers van començar a desactivar els explosius. El descobriment del cotxe es va produir gràcies a un dels múltiples avisos de bomba que la policia algeriana ha rebut en les últimes hores. Només l'avís d'aquest vehicle, però, ha resultat ser cert.

Mentrestant, les forces de seguretat estan en estat de màxima alerta a la capital algeriana ja que, segons fonts policials que cita la premsa, les autoritats temen que hi hagi més accions terroristes contra ambaixades occidentals i centres econòmics.

Per la seva banda, el primer ministre algerià, Abdelaziz Belkhadem, objectiu frustrat d'un dels atemptats, ha garantit que els terroristes no aconseguiran l'ajornament de les eleccions legislatives del 27 de maig.

Al comunicat de reivindicació, el grup d'Al-Qaeda del Magreb islàmic, sorgit de l'antic Grup Salafista per a la Predicació i el Combat, advertia que no s'aturarà fins que alliberi "la terra de l'Islam des de Jerusalem fins a l'Al-Andalus".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut