Troben mort a la cel·la de Brians el creador de l'antivirus McAfee, pendent d'extradició
El multimilionari nord-americà John McAfee

Troben mort a Brians el creador de l'antivirus McAfee, després de saber que l'extradirien

Els Estats Units el reclamaven per jutjar-lo per un delicte fiscal

Actualitzat

Han trobat mort a la seva cel·la de la presó de Brians 2 John David McAfee, el multimilionari nord-americà creador de l'antivirus que porta el seu nom, segons confirmen fonts penitenciàries.

El Departament de Justícia investiga les causes de la mort, però apunta que podria haver-se suïcidat. Tenia 75 anys i era a la presó catalana des del 4 d'octubre de l'any passat.

Aquesta setmana, l'Audiència Nacional havia resolt extradir-lo als Estats Units, país que el reclamava per una sèrie de delictes fiscals.

A la vista per l'extradició, el 15 de juny, va al·legar que Washington el perseguia políticament per haver denunciat la "corrupció" de l'Agència Tributària del país, i va manifestar:

"En cas de ser extradit és quasi segur que passaré la resta de la meva vida a la presó perquè els Estats Units em volen fer servir d'exemple"

Els Estats Units el reclamaven per no haver presentat la declaració de la renda, obligatòria en aquest país per a ingressos mínims superiors a uns 22.000 euros anuals, entre 2014 i 2018. Al·leguen que McAfee en aquests anys residia a l'estat de Tennesse i que va ocultar els seus ingressos "aparentant que no en tenia".

També l'acusaven d'evadir impostos i d'haver guanyat més de 23,1 milions de dòlars no declarats per feines "falses i enganyoses" de consultoria sobre criptomoneda. A més, tampoc hauria declarat els diners obtinguts per la venda dels drets sobre la història de la seva vida, per a un documental.

La presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires
La presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Wikimedia Commons)

El van detenir a l'aeroport del Prat l'octubre de 2020 quan es dirigia a Istanbul. La policia el va interceptar arran de l'ordre de detenció de la Interpol emesa pels Estats Units. En el control de seguretat, McAfee havia mostrat un passaport britànic.

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsEstats Units
Anar al contingut