Les bromes amb el menjar havien afectat la reputació de les cadenes de restaurants japonesos

Tres detinguts pels vídeos on es veia "terrorisme del sushi" en restaurants del Japó

Un noi de 21 anys, un de 19 i una noia de 15 estan acusats d'haver fet bretolades antihigièniques en diversos locals

Redacció/Agències

Les bretolades en restaurants de sushi que van indignar el Japó han tingut conseqüències. Tres joves han estat detinguts per haver protagonitzat accions "antihigièniques" en cadenes de "kaiten sushi", uns locals molt populars on els plats donen voltes en una cinta transportadora.

Els arrestats es van dedicar a llepar una tassa de te o el broc d'una ampolla de salsa de soja compartida. Els acompanyants van gravar-ho en vídeo i ho van publicar, cosa que va indignar molts ciutadans. Es va parlar fins i tot de "terrorisme", en un país en què la netedat és un valor essencial.

Els detinguts són un noi de 21 anys, un de 19 i una noia de 15. Les autoritats han determinat que el més gran és un dels que va portar la iniciativa d'aquestes bromes pesades en un local de la cadena Kura Sushi de Nagoya, a principis de febrer.

Van compartir les imatges a internet, on es van difondre ràpidament juntament amb altres accions similars. Un altre vídeo es va gravar a la cadena Sushiro, cosa que fins i tot va provocar una caiguda del preu de les accions del negoci. Ara, les cadenes de sushi ja han amenaçat amb accions legals.


Canvis als restaurants: o sense cinta o amb càmeres

La dotzena de vídeos similars en restaurants japonesos ha fet que alguns establiments fins i tot hagin hagut de canviar les normes d'ús per protegir els plats, ja que hi havia comensals a qui els començava a fer angúnia imaginar que algú hagués pogut potinejar el menjar.

En aquest sentit, hi ha establiments que han deixat d'utilitzar les cintes transportadores. D'altres han pres mesures dràstiques: Kura Sushi ha desenvolupat un sistema d'alerta, on algunes de les seves cintes transportadores estaran equipades amb sensors i càmeres que permetrien enxampar els autors de les bretolades.

Aquestes detencions, doncs, podrien ser les primeres, si les noves mesures preses pels restaurants no aturen les "bromes".

 

ARXIVAT A:
GastronomiaAlimentacióJapó
Anar al contingut