Menjar una cinta transportadora de sushi
El restaurant on s'ha gravat la bretolada viral n'ha denunciat el protagonista (iStock)

Bromes a la cinta transportadora de sushi, el "terrorisme" que ha indignat el Japó

Una coneguda cadena de restaurants ha hagut de canviar les normes d'ús per la difusió viral d'un vídeo d'una gamberrada

Actualitzat

Els "kaiten sushi" són molt populars al Japó, però a molts ciutadans d'aquell país els han passat les ganes d'anar-hi arran de la difusió viral d'un vídeo d'una gamberrada.

La gràcia d'aquests restaurants és que els plats van apareixent per la cinta transportadora i cadascú agafa el que més li plau. Una circumstància que alguns han aprofitat per fer bromes o pràctiques antihigièniques i que han compromès la fama del Japó com a paradís de la netedat.

El vídeo viral de la bretolada amb el sushi

En el vídeo que més ha corregut per les xarxes es veu un adolescent que agafa una ampolla de salsa de soja que haurà de servir per a altres comensals, l'obre, en llepa el broc i la torna a deixar a la taula.

Després fa una bona llepada a una tassa de te, abans de tornar-la al prestatge. I ho remata ficant-se el dit uns quants cops a la boca i fregant-lo per un dels aliments que corre per la cinta.

El vídeo, amb més de 40 milions de visualitzacions a Twitter, es va gravar en un restaurant anomenat Sushiro a la ciutat de Gifu i ha inspirat altres accions antihigièniques o bretolades, com posar wasabi a plats que no en porten o picar d'un plat que passa o que tornen el plat de menjar que ja han agafat.

 

 

El restaurant ha denunciat el noi

Alguns usuaris han identificat el protagonista de la primera gravació, a finals de gener, com un jove de 17 anys. El restaurant ha informat que el noi s'ha disculpat, però això no ha evitat que l'empresa hagi denunciat el cas a la policia. També es plantegen fer-ho dues cadenes més, Hama-sushi i Kura Sushi, on també s'han gravat bromes com aquestes.

La gamberrada ha arribat a causar una caiguda del 5% de les accions de Sushiro.

Per frenar els recels de la clientela, el restaurant ha canviat no només les ampolles de salsa de soja, sinó les normes d'ús. Els comensals hauran de recollir els utensilis i condiments des d'una zona habilitada. I tindran dret a demanar que els desinfectin el parament. Un dels restaurants implicats fins i tot es planteja posar càmeres per damunt de les cintes.

Japonesos indignats amb la gamberrada

Aquest "terrorisme del sushi", com l'han batejat alguns internautes nipons, ha indignat bona part de la societat japonesa i ha motivat una resposta a les xarxes amb l'etiqueta #savesushiro.

"És imperdonable i espero que no es repeteixi", ha afirmat Luna Watanabe, una jove de 20 anys, música de professió. És usuària d'aquesta mena de locals i admet que ara no hi ha podria menjar tranquil·la.

Per Takanobu Watanabe, un treballador del sector immobiliari de 65 anys, el problema és que "abans no es veia aquesta mena de comportaments als restaurants".

Els restaurants de sushi amb cinta transportadora van néixer a Osaka
Els restaurants de sushi amb cinta transportadora van néixer a Osaka(Pixabay)

Noriko Izumi, companya de professió, assegura que no la preocupa el vídeo, però entén que perjudica la reputació del Japó. "És dolent per al país. Volem que vinguin turistes d'arreu del món i la gent que fa això són horribles, no pensen en el país", conclou.

Aquests restaurants van aparèixer per primera vegada a Osaka el 1958 i van tenir un "boom" a partir de l'Exposició Universal que la ciutat va acollir el 1970. Des d'aleshores, és una de les experiències més esperades tant per turistes com per locals.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióJapó
Anar al contingut