El periodista Carles Palacio, en el moment de sortir de la comissaria (ACN)
El periodista Carles Palacio, en el moment de sortir de la comissaria (ACN)

Cinc detinguts més pel tall de les vies de l'AVE a Girona l'aniversari de l'1-O

Tots els detinguts, que se sumen als onze que hi ha hagut al matí, han quedat en llibertat aquest mateix dimecres a la tarda

Actualitzat

La policia ha detingut cinc persones més en relació amb l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona l'1 d'octubre de l'any passat, en l'aniversari del referèndum d'independència convocat per la Generalitat. Aquestes detencions se sumen a les onze que hi ha hagut aquest dimecres al matí.

Tots cinc detinguts aquest dimecres a la tarda han quedat en llibertat, a l'espera de ser citats pel jutge.

 

 

Entre els detinguts hi ha activistes del col·lectiu la Forja i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Un dels detinguts és el fotoperiodista Carles Palacio. El també fotoperiodista Jordi Borràs n'ha presenciat la detenció:

 

 

En declaracions al programa de TV3 "Tot es mou", Borràs ha explicat que ell i Palacio sortien d'un bar de la Plaça de la Independència i just després d'acomiadar-se ha sentit com el seu company el cridava. S'ha girat i ha vist quatre homes de paisà que l'empenyien cap a un cotxe.

 

 

 

Borràs explica que quan ha intentat anar cap a Palacio, una altra parella de paisà l'ha parat i no l'ha deixat passar. Segons Borràs, a ell no se li han identificat en cap moment:

"Poden ser policies o no. El que jo he presenciat és un segrest, directament".

Borràs ha manifestat que per la manera d'actuar era un operatiu de la policia espanyola com a mínim de sis agents. I que això, ha afegit, vol dir que l'estaven seguint o que sabien on era. Segons Borràs, "això marca un altre precedent d'abús policial perquè demà, a qui de nosaltres vindran a buscar?"

El Sindicat d'Estudiants també ha notificat les detencions en un tuit.

 

 

Aquestes detencions es produeixen hores després de la detenció d'onze persones, entre les quals hi ha els alcaldes de Verges i de Celrà, tots dos de la CUP. Tots onze arrestats del matí han quedat en llibertat, a l'espera que el jutjat els citi a declarar per un delicte de desordres públics.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCDR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut