El tall de l'AP-7 a l'alçada de Vandellòs, aquest dilluns al matí
El tall de l'AP-7 a l'alçada de Vandellòs, aquest dilluns al matí

Tallen diverses vies arreu de Catalunya i ocupen l'AVE a Girona per l'1-O

El trànsit de trens AVE ha quedat interromput durant dues hores, mentre l'AP-7 a Vandellòs ha estat quatre hores tallada en sentit nord

RedaccióActualitzat

Els més matiners per encetar la commemoració de l'1 d'Octubre amb accions reivindicatives han estat els membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Girona, que s'han posat en marxa poc després de dos quarts de set del matí d'avui dilluns.

Els concentrats, unes 400 persones, han anat directament a l'estació de l'AVE. Allà els membres del servei de seguretat de l'estació han intentat impedir-los el pas, però no ho han aconseguit. Un cop superat l'obstacle, han baixat a les vies de l'AVE per ocupar-les:

 


 

 

De resultes de l'ocupació s'ha hagut de suspendre el servei de trens AVE. L'acció no ha afectat la circulació dels trens convencionals, que han circulat amb normalitat durant tot el matí.

 

Cap a les 9 del matí els manifestants han desallotjat les vies i han donat per acabada la protesta.

Després s'han dirigit a les oficines territorials de la Generalitat a Girona per reclamar que treguessin la bandera espanyola de la façana. Han entrat a dins i han substituït ells mateixos aquesta bandera per una estelada:

Talls múltiples a Barcelona

A Barcelona, persones convocades pels CDR s'han concentrat a les 7 del matí davant del mercat de Santa Caterina. Han anat a la seu de Foment del Treball i hi han enganxat adhesius amb lemes com "Tombem el règim del 78" o "Construïm la república".

Després han tallat la circulació a la Via Laietana a l'alçada de l'Avinguda de la Catedral:

 

 

Un altre grup s'ha concentrat a la plaça de Catalunya, on també han tallat la circulació al davant de la delegació del Banc d'Espanya:

 

Aquest grup ha pujat més tard pel Passeig de Gràcia i ha tallat la circulació en un lateral de la Gran Via:

 


També a Barcelona els CDR han tallat el carrer Aragó en diversos punts. A l'alçada de la plaça Letamendi han fet una visita a la delegació de l'Agència Tributària:

 

 
Tots els grups que han fet aquestes accions a Barcelona tenien previst confluir més tard a la cruïlla de la Gran Via amb el Passeig de Gràcia.

Al llarg del matí els estudiants universitaris han agafat el relleu en les mobilitzacions, amb marxes prèvies a la manifestació convocada al migdia al centre de la ciutat.

 

A les Terres de l'Ebre tallen l'AP-7

Cap a dos quarts de vuit, ha estat el torn de les Terres de l'Ebre: els CDR de la zona han tallat l'autopista AP-7 a l'alçada de Vandellòs en sentit nord:

 

 

El tall s'ha consolidat, i a les nou del matí al mig de la calçada hi havia una bona pila de neumàtics. Alguns dels conductors que han quedat bloquejats pel tall s'han queixat i hi ha hagut moments de tensió entre els manifestants i els Mossos:

 

 

Durant la protesta, el trànsit de l'AP-7 en sentit nord s'ha desviat per l'N-340, de manera que excepcionalment els camions de gran tonatge han pogut circular per aquesta via:

Poc abans de dos quarts de 10 del matí hi han arribat 5 furgonetes d'antidisturbis de la BRIMO dels Mossos:


A les 11 del matí, després de pràcticament 4 hores d'impedir la circulació per l'AP-7 en sentit nord, els manifestants han donat per acabada la protesta.

Poc després ha començat la neteja de la calçada perquè el trànsit es pogués reprendre:


A Lleida tallen l'LL-11

A Lleida els CDR han fet una convocatòria per tallar la circulació a l'LL-11.

Els manifestants s'han concentrat després davant les instal·lacions de l'empresa CLH, amb l'objectiu de dificultar la sortida de camions carregats de carburant.

Més tard, poc abans de les 11, han marxat en manifestació per l'LL-11 en direcció a Lleida ciutat, i han tornat a tallar el trànsit d'aquesta via:

 


Els manifestants s'han dirigit a la Universitat de Lleida, on diverses organitzacions d'estudiants, com Universitats per la República, han convocat una mobilització al migdia, igual que en altres ciutats de Catalunya.

Accions als peatges de les autopistes

Poc després de les 8 del matí més persones mobilitzades pels CDR per reivindicar políticament el referèndum han tallat l'AP-7 en un altre punt: el peatge de Martorell:

 


Aquesta acció, però, no ha provocat retencions, i ha durat fins a tres quarts de 10.

Després de les 11 ha estat el torn del Maresme: els CDR han forçat que el peatge de Vilassar de Mar de l'autopista C-32 aixequés les barreres:

 

 

El mateix ha passat al Vendrell una estona després: cap a un quart d'una el CDR de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que havien aixecat les barreres del peatge de l'autopista:

 

 

Marxa lenta a Osona

Una altra acció s'ha fet a Osona, amb una marxa lenta de vehicles per la C-25 entre Avinyó i Vic en els dos sentits de circulació:

 


Bloquejada l'entrada del CIM Vallès

D'altra banda, poc abans de dos quarts de 10 del matí membres de diversos CDR del Vallès, entre els quals, del de Sant Joan de Vilatorradahan tallat els accessos al centre logístic CIM Vallès. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut