Centenars de treballadors de la Nissan tallen la B-23 contra el tancament
Treballadors de Nissan i familiars s'han manifestat per la B-23 en direcció a Barcelona (EFE/Alejandro García)
Esplugues de Llobregat

Treballadors de Nissan tallen l'accés a Barcelona per la B-23 i protesten davant Renault

Centenars de persones s'han concentrat davant d'un concessionari de l'aliança automobilística abans de manifestar-se contra el tancament de les plantes a Catalunya

RedaccióActualitzat

Els treballadors de la Nissan han protestat a la B-23 i a Esplugues de Llobregat contra el tancament de les plantes a Catalunya. Centenars de persones han tallat aquest dimarts a la tarda, durant uns minuts, la carretera de l'altura de Sant Joan Despí, en direcció a Barcelona.

Ha estat després de concentrar-se davant d'un concessionari Renault, membre de la mateixa aliança que Nissan juntament amb Mitsubishi, a Esplgues, on han empaperat la façana i hi han tirat ous.

Els treballadors han empaperat el concessionari Renault (EFE/Alejandro García)


Els treballadors han reclamat al president de Renault Espanya i de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC), José Vicente de los Mozos, "que no es renti les mans" del problema.

Durant la protesta s'han vist pancartes com "25.000 famílies en lluita", "Renault, còmplice de Nissan" o "Sense indústria no hi ha país" i s'han sentit consignes com "Nissan no es tanca" o "Si això no s'arregla, guerra, guerra, guerra".

 

Protesta contra el tancament de la Nissan en un concessionari Renault, de la mateixa aliança empresarial
Protesta contra el tancament de la Nissan en un concessionari Renault (EFE/Alejandro Garcia)

 

Aquesta ha estat la tercera mobilització convocada pel comitè d'empresa després de l'anunci del tancament de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona i les plantes de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

La decisió, que es va fer oficial la setmana passada després de molts anys d'incerteses, suposa l'acomiadament d'uns 3.000 treballadors directes i perjudica 25.000 treballadors indirectes més.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut