El president Torra visita les obres de pisos de protecció oficial al Masnou (ACN/Norma Vidal)
El president Torra visita les obres de pisos de protecció oficial al Masnou (ACN/Norma Vidal)

Torra demanarà 15.000 milions a Sánchez per sortir de la crisi de la Covid-19

El president de la Generalitat reclamarà aquesta quantitat en la reunió de presidents autonòmics de diumenge

RedaccióActualitzat

El govern ha calculat que, per sortir de la crisi de la Covid-19, calen 15.000 milions d'euros, i això és el que el president Torra ha anunciat que demanarà a Pedro Sánchez. 5.000 milions d'euros, que és el sobrecost de la pandèmia, els 5.000 dels fons europeus, 2.500 per haver augmentat el dèficit a l'1% i 2.500 més si s'autoritza desbloquejar el superàvit dels ajuntaments.

En una visita al Masnou, Torra ha apuntat que aprofitarà la reunió de presidents autonòmics de diumenge per transmetre aquesta petició a Pedro Sánchez.

"És hora de mobilitzar tots els recursos possibles"

El president considera "urgentíssima" l'arribada de tots aquests recursos per poder desplegar polítiques de suport als sectors més afectats per la crisi, especialment l'hoteler, el comerç, la cultura i el tercer sector.

Segons Torra, aquests 15.000 milions que reivindica per a Catalunya "són fàcils d'aconseguir" i només depenen del "sí" del govern espanyol, al qual ha acusat d'anar "tard i lent" en la seva resposta a la crisi.

"Ens trobem davant d'una autèntica emergència econòmica", ha alertat Torra, que també reclamarà a Sánchez que respongui a les "40 propostes" dels diferents departaments de la Generalitat que va presentar al president espanyol ara fa dues setmanes.


La factura de la Covid

A banda dels 5.000 milions d'euros que ha costat la pandèmia a la sanitat catalana, el president Torra ha posat xifra a altres factures que ha deixat la Covid-19. Al tercer sector, per exemple, ha comentat que s'estimen unes pèrdues, durant aquests mesos, de gairebé 650 milions d'euros.

Pel que fa a les polítiques de suport al lloguer, ha assenyalat que l'Estat "havia assignat una partida de 14 milions d'euros, que ha estat completament insuficient" per a Catalunya, ja que les peticions d'ajudes arriben als 50 milions.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Quim Torra
Anar al contingut