Torra diu que Sánchez "ha escoltat Catalunya", però demana més mesures econòmiques

Quim Torra: "Exigim i exigirem mesures socials i econòmiques que estiguin a l'altura de la magnitud de la crisi que estem vivint"

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra ha comparegut aquesta nit després que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi endurit les mesures per frenar la propagació del coronavirus. Sánchez ha rectificat, i els treballadors de les feines no essencials s'hauran de quedar a casa fins al 9 d'abril.

El president Torra celebra la decisió que Sánchez "hagi escoltat finalment les demandes de Catalunya":

"És una bona notícia en aquest combat que tenim com a societat contra la pandèmia del coronavirus."

 

El president ha volgut agrair el suport de molta gent a les mesures que reclamava la Generalitat. Però ha dit que ara s'ha de fer un pas més, i ha afegit que està a l'espera de les mesures econòmiques i socials que s'han de posar en marxa:

"Exigim i exigirem mesures socials i econòmiques que estiguin a l'altura de la magnitud de la crisi que estem vivint. No hi pot haver ni límits al suport als treballadors, ni als autònoms, ni a les empreses."

Torra també ha fet referència al sistema sanitari, i ha dit que cal actuar amb rapidesa i intensificar al màxim els sistemes d'urgències i protecció civil en les seves tasques essencials per guanyar aquesta lluita.

Confinament total quinze dies després del confinament parcial

Han passat quinze dies des que es va decretar l'estat d'alarma i el govern espanyol va restringir la mobilitat amb un confinament parcial. El govern de la Generalitat havia insistit repetidament en la necessitat d'un confinament total, com ho havien fet també les veus d'alguns científics especialitzats.

 

Les noves mesures del govern espanyol han estat celebrades pels membres del govern de la Generalitat.

 

 

Carles Puigdemont ha dit que l'anunci de Sánchez és el que tocava:

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut