Tornar a les aules amb distanciament social al land més poblat d'Alemanya

Avui només hi tornen 250.000 dels 2,5 milions d'estudiants del Rin del Nord-Westfàlia i ho fan amb l'aplicació de mesures higièniques estrictes

Oriol SerraActualitzat

A Alemanya, porten una setmana de desescalada amb la reobertura de comerços -per bé que no tots ni a tot arreu-, i aquest dijous ja hem pogut veure alguns estudiants tornant a les aules.

Després de gairebé 6 setmanes sense classes, al land de Rin del Nord-Westfàlia, han reobert els instituts i les classes s'han reprès per als alumnes que s'han de graduar.

Mesures de protecció a una escola d'Alemanya (REUTERS/Andreas Gebert)

L'estat federat més poblat d'Alemanya, amb 18 milions d'habitants, ha tornat a l'activitat escolar amb moltes precaucions. L'institut Freiherr vom Stein de Bonn s'ha retrobat amb els alumnes de la desena classe que estan a punt de fer un canvi de cicle educatiu.

Ells han estat els primers de comprovar les normes estrictes de distanciament social aplicades a l'escola: classes per torns per poder respectar els dos metres de distància entre alumnes.

Cadires amb distància en un institut d'Alemnaya. REUTERS/Andreas Gebert

Taules reservades amb els noms dels estudiants. I sobretot, l'aplicació de mesures higièniques. Ara, convertides en una assignatura més. Martin Finke, director de l'institut Freiherr vom Stein de Bonn, creu que aquestes mesures han vingut per quedar-se:

"Aquesta és una realitat que també els ocuparà quan acabin a partir d'agost. Que ens ocuparà a tots perquè tenim una nova assignatura: la higiene".

Es tracta d'un retorn esglaonat a l'escola. Avui només hi tornen 250.000 dels dos milions i mig d'estudiants del Rin del Nord-Westfàlia. Principalment, els que estan en cursos previs a un canvi de cicle educatiu.

D'altres estats federats, com, per exemple, Berlín, tenen previst fer el mateix a partir del 4 de maig.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut