Tercera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair

Tercera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair, sense vols cancel·lats

La companyia confia que hi haurà poc seguiment per part dels treballadors

RedaccióActualitzat

Els tripulants de cabina de Ryanair fan aquest divendres la seva tercera jornada de vaga en protesta pel tancament de quatre bases, entre elles la de Girona.

En aquesta ocasió la companyia no ha cancel·lat cap vol perquè confia que hi haurà poc seguiment per part dels treballadors. 

El passat 14 d'agost van anunciar 10 dies de vaga al setembre, coincidint amb caps de setmana i els dies previs o posteriors. Representats pels sindicats Sitcpla i USO van registrat preavís de vaga per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 d'aquest mes.

D'aquesta manera pretenen "impedir el tancament" de les bases de Girona, Gran Canària i Tenerife Sud, segons els sindicats.

 

Els pilots de Ryanair també faran cinc dies de vaga aquest setembre

Els pilots de Ryanair han presentat aquest dimarts la convocatòria oficial de vaga per als dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, segons ha confirmat el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla). El sindicat ha registrat la convocatòria de vaga després d'un infructuós intent de mediació amb la companyia irlandesa de baix cost.

Segons el Sepla, Ryanair "es va mostrar inflexible" davant la petició de trobar una sortida al tancament de les bases de Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona, cosa que, segons les seves previsions, suposaria l'acomiadament de més de 500 empleats de la companyia, entre els quals hi hauria 150 pilots.

Per tant, en quatre dies de setembre: 20, 22, 27 i 29, coincidiran vagues de pilots i de tripulants de cabina de Ryanair.

 

Vaga per la Mercè

Qui també farà vaga, coincidint amb el pont de la Mercè els pròxims 21 ,22, 23 i 24 de setembre, és el personal de terra d'Iberia del Prat. 

 La nova convocatòria arriba després de la vaga de divendres i dissabte passats, que va obligar a cancel·lar més d'un centenar de vols.

Iberia qualifica aquestes mobilitzacions de "xantatge permanent" i ha anunciat que suspèn les negociacions del conveni col·lectiu de terra d'àmbit estatal davant de la successió de vagues a diversos aeroports. 

Els 2.700 treballadors de l'empresa a Barcelona reclamen més contractes fixos per acabar amb la temporalitat i la sobrecàrrega de treball.

ARXIVAT A:
Aeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut