Dos dels afectats han hagut de ser ingressats a l'hospital (CCMA)

Tanquen un restaurant de Girona per una segona intoxicació alimentària, que afecta 48 persones

Els primers resultats de les mostres de femta analitzades han donat positiu en salmonel·la

RedaccióActualitzat

A Girona, l'Ajuntament ha fet tancar cautelarment un restaurant, mentre l'Agència de Salut Pública investiga una intoxicació alimentària amb 48 afectats. Dos d'ells han hagut de ser ingressats a l'hospital.

Segons ha avançat el Diari de Girona, els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març. Tots havien dinat o sopat recentment al restaurant.

Tots tenien febre alta --de 39ºC--, vòmits, diarrea i dolor abdominal en diferents graus i van ser atesos en diferents centres de salut.

Aquesta és la segona intoxicació al mateix restaurant en menys d'un any. El mes de juliol n'hi va haver una altra amb 20 casos, quatre dels quals van haver de ser ingressats.

Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot. Entre altres coses, s'han analitzat mostres de femta i dels 26 resultats de què es disposa, totes són positives de salmonel·la.

També s'analitzen mostres d'aliments recollides a l'establiment, on els tècnics de Protecció de la Salut i de l'Ajuntament han revisat les condicions higièniques i de manipulació.

El tancament cautelar es mantindrà fins que es disposi de més informació per avaluar que no suposa un risc per a la salut pública.

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut