Un cotxe dels Mossos d'Esquadra, a la via de l'AVE a l'alçada de Bàscara (ACN/Xavier Pi)
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra, a la via de l'AVE a l'altura de Bàscara (ACN/Xavier Pi)

Tallat una hora i mitja l'AVE entre Girona i Figueres per por d'una acció de Tsunami

Adif ha interromput la circulació de trens de "forma cautelar" per una possible ocupació de les vies

Actualitzat

El servei d'AVE entre Girona i Figueres s'ha suspès aquest dimecres durant una hora i mitja. Adif ha tallat el tram de "forma cautelar" per una possible ocupació de les vies per part dels CDR.

El servei s'ha interromput cap a dos quarts de cinc de la tarda com a mesura de seguretat, per evitar possibles accidents en cas d'una "possible presència de persones a la infraestructura".

 

 

La companyia ferroviària ha pres la decisió després que grups de CDR anunciessin a través de les xarxes socials la seva intenció d'envair la línia d'alta velocitat. La línia d'alta velocitat és una de les infraestructures més sensibles i que compten amb més vigilància policial des que van començar les protestes per la sentència del procés, després que en altres mobilitzacions independentistes ja s'han ocupat vies.

Cinc combois han resultat afectats, que han sortit amb retards de fins a una hora en algun cas.

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat, però l'ha desactivat un cop s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera i s'han desviat els viatges cap a serveis de trens regionals per via convencional.

 

 

Finalment, a les sis de la tarda s'ha restablert la circulació:

 

 

Identificacions a Bàscara

A la mateixa hora, a la zona de Bàscara, els Mossos d'Esquadra han identificat un grup de persones que sospitaven que podrien estar preparant un tall de circulació. Durant el dispositiu policial s'ha requisat un equip de música.

La policia ha acudit al lloc per comprovar si es produïa alguna ocupació amb dues furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i l'Àrea de Brigada Mòbil (Brimo).

 

ARXIVAT A:
AVETsunami DemocràticCDRProcés catalàMobilitat
Anar al contingut