L'estació Aeri de Montserrat és una de les afectades per les obres (ACN/FGC)

Tallat el trànsit ferroviari entre Manresa i Olesa per obres a la línia R5 dels Ferrocarrils

El tall és aquest cap de setmana i el 2 i 3 de desembre, i s'ha establert un servei alternatiu d'autobusos 

Alteracions en el servei de l'R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat aquest dissabte i diumenge i el primer cap de setmana de desembre. 

El motiu és la realització d'obres de millora en diversos trams compresos entre les estacions d'Olesa de Montserrat i Manresa Viladordis, que obliguen a tallar la circulació de trens.

Per minimitzar l'impacte, els treballs es fan en dos caps de setmana: aquest dissabte i diumenge i el 2 i 3 de desembre.

El tram més afectat és el comprès entre les estacions de Monistrol de Montserrat i Manresa Viladordis, que durant tot el dia, des de l'inici fins al final del servei, queda substituït per un servei alternatiu d'autobusos que tindrà parada a les dues estacions intermèdies, Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç Castellgalí. 

 

L'afectació s'amplia des de l'inici del servei fins a les 9 del matí, i des de les 20 h fins al final del servei: en aquestes dues franges horàries els trens no circulen tampoc entre Olesa de Montserrat i Monistrol.

Aleshores, el servei d'autobusos també s'amplia i transcorre entre Olesa de Montserrat i Manresa Viladordis, amb parada, a més, a Aeri de Montserrat i Monistrol de Montserrat. 

Pel que fa a la resta de la línia, els trens continuaran circulant entre Barcelona Pl. Espanya i Olesa o bé Monistrol, en funció de l'hora, i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador, a l'altre extrem.

En tots dos casos, però, els horaris de circulació no són els habituals i poden consultar-se a la web de Ferrocarrils de la Generalitat i a l'aplicació per als mòbils.

Tota la informació també s'actualitzarà en el compte d'X/Twitter d'FGC.


Noves travesses, subjeccions i suports

Pel que fa a les obres que es duen a terme, d'una banda, es renovaran les subjeccions dels trams de via de l'interior de dos túnels, el de la Puda i el de Firmat. 

També es renovaran les travesses de diversos trams i de tres ponts metàl·lics, el de Marganell, el de Boades i el pont sobre la carretera de Vic. 

A més, s'aprofitarà per renovar els suports de neoprè de Boades i Marganell.

El pressupost total de la intervenció és de 3,3 milions d'euros.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
Anar al contingut