Suspès tot el transport escolar per la nevada

Es demana als pares que no portin els fills a classe en cotxe

RedaccióActualitzat

La forta nevada prevista per aquest dimecres a tot Catalunya ha fet cancel·lar de forma preventiva i generalitzada tot el transport escolar aquest dimecres. El director de Protecció Civil, Joan Delort, ha demanat als pares que tampoc portin amb transport particular els nens a classe.

 

Els centres educatius estaran oberts per a aquelles persones que hi puguin arribar a peu, però l'activitat lectiva "no estarà normalitzada", ja que hi haurà alumnes i professors que no hi podran arribar. Tot i això es preveu que algunes escoles, per la seva llunyania dels centres urbans, podran tenir problemes per obrir per la difícil accessibilitat.

De fet, Protecció Civil ha demanat que es restringeixin al màxim els desplaçaments aquest dimecres i que s'avancessin els de dimarts. Així, per exemple, s'ha recomanat evitar les activitats extraescolars que comportin haver d'agafar el cotxe. Diversos ajuntaments s'han sumat a aquesta crida, com el de Sant Just Desvern.

Pel que fa a l'atenció sanitària que no sigui urgent, des de Protecció Civil demanen reprogramar visites en el cas que calgui acudir-hi amb vehicle privat. Els centres de salut, ha avançat Delort, activaran un protocol de reprogramació i es reforçarà el 061 per atendre dubtes.

Aquestes decisions s'han pres en una reunió del Consell Assessor del Pla d'Emergències per Nevades que s'ha fet al migdia a la Conselleria d'Interior.

Des de les quatre de la tarda, a més, s'ha prohibit la circulació de camions de gran tonatge a tot Catalunya. Es tracta d'una decisió preventiva i generalitzada sense precedents a Catalunya.

De forma general, Protecció Civil també recomana que no s'agafi el cotxe si no és imprescindible.

 

La neu ja ha tingut afectacions aquest dimarts en transport escolar i més de 6.200 alumnes s'han quedat sense escola. Tampoc hi ha hagut classes a la Universitat de Vic, i a la UAB les han suspès a partir de les sis de la tarda i fins a les deu del matí de dimecres. Aquest dimecres tampoc no hi haurà classes ni a la Universitat de Girona ni a la de Lleida. I la de Barcelona sí que farà classe, tot i que demana evitar el transport privat.

 

 

 

El temporal coincideix amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona i tant l'organització del congrés de telefonia com la Generalitat han advertit els assistents perquè planifiquin els seus desplaçaments al recinte firal aquest vespre i dimecres.

 

 

ARXIVAT A:
Educació SalutMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut