Els cossos de les dues germanes van aparèixer a poca distància de casa seva, penjats d'un arbre
Els cossos de les dues germanes van aparèixer a poca distància de casa seva, penjats d'un arbre

Segrest, violació i assassinat de dues germanes dalit: el cas que sacseja l'Índia

Enmig d'acusacions de passivitat davant la violència contra les dones, la policia ha detingut sis homes, veïns del mateix poble on vivien les dues víctimes

La violació múltiple i l'assassinat de dues germanes de 15 i 17 anys a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord del país, torna a posar en evidència la violència que pateixen les dones a l'Índia.

Dimecres van trobar els cossos de les dues adolescents penjats d'un arbre al costat d'un camp de canya de sucre no gaire lluny de casa seva. La mare havia denunciat que un grup d'homes les havien segrestat hores abans.

Ara l'autòpsia ha confirmat que les dues noies van ser brutalment violades per diversos homes i estrangulades fins a la mort. Després van penjar els cossos d'un arbre per simular que havia estat un suïcidi.

La família vetlla els cossos de les dues adolescents violades en grup i assassinades
La família vetlla els cossos de les dues adolescents violades en grup i assassinades (Reuters)

Les víctimes pertanyien a una família dalit --el que popularment es coneix com a "intocables"--, una comunitat que es troba a la part més baixa de la jerarquia de castes a l'Índia. La seva violació i assassinat ha tornat a posar el focus sobre la violència sexual a què s'enfronten els més de 80 milions de nenes i dones dalit. 

La policia ha detingut sis homes, veïns del mateix poble on vivien les dues noies. Però aquestes detencions no han acontentat la família de les dues menors. La investigació policial ha despertat sospites i protestes entre els familiars i els coneguts de les noies.

També els partits de l'oposició denuncien que les autoritats d'Uttar Pradesh han protegit en el passat els culpables de violacions i actes de violència contra les dones.

Veïns de les noies assassinades acusen la policia de passivitat davant la violència continuada contra les dones
Veïns de les noies assassinades acusen la policia de passivitat davant la violència continuada contra les dones (Reuters)

Diverses veus alerten que la violència sexual contra les dones de les castes més baixes s'exacerba per una administració ineficient que no persegueix els violadors. Poques dones s'atreveixen a denunciar que han estat violades, i quan ho fan la policia triga a registrar les denúncies i, fins i tot, posa en dubte el seu testimoni. 

El cas de les dues germanes dalit segrestades, violades i penjades no és cap excepció. Segons la versió de la policia, les dues menors mantenien una relació amb dos dels homes detinguts. 

La mare de les noies exigeix la pena de mort per als autors del doble assassinat. El govern de l'estat d'Uttar Pradesh ha promès que la justícia serà ràpida aquest cop i implacable amb els assassins.

La mare de les noies exigeix la pena de mort per als autors del doble assassinat
La mare de les noies exigeix la pena de mort per als autors del doble assassinat (Reuters)

Els responsables governamentals que han visitat la família a la humil vivenda d'un sol espai a Lakhimpur Kheri també els han promès ajuda financera i una casa nova. Falta veure si són promeses forçades davant la pressió d'una societat indignada per un nou crim contra les dones i si es convertiran en realitat quan la premsa i els focus marxin d'aquest petit poble de l'estat indi d'Uttar Pradesh.

Fa vuit anys, un cas molt semblant va ocupar durant dies les portades dels diaris a l'Índia. Dues cosines dalit adolescents van ser violades en grup i penjades d'un arbre a la localitat de Katra. En aquella ocasió les protestes per la passivitat policial es van estendre per tot el país.

ARXIVAT A:
Violència masclistaL'Índia
Anar al contingut