Seat planteja un altre ERTO per a 11.000 treballadors perquè baixarà la producció

L'expedient, previst per al 27 d'abril, serà per causes organitzatives i no per força major, com el que ara està en vigor i que afecta més de 14.000 empleats

Actualitzat

La direcció de Seat ha informat els sindicats de la presentació d'un altre expedient de regulació temporal d'ocupació que afectaria 11.000 treballadors i que entraria en vigor quan es reprengui la producció de cotxes, amb la previsió del 27 d'abril.

Empresa i sindicats han de començar a negociar dilluns aquest ERTO, que serà per raons organitzatives, a diferència de l'expedient temporal que ara hi ha en vigor, que és per causa de força major. Es va presentar el 16 de març, per les dificultats logístiques i productives derivades del brot de coronavirus, i afecta més de 14.000 treballadors.

La direcció ha explicat als sindicats que "mentre les mesures acordades de prevenció i protecció per vetllar per la salut dels empleats estiguin en vigor, no es podran recuperar els nivells de producció previs a la crisi de la Covid-19 a la planta de Martorell.

 

 

Pot afectar fins a 11.061 persones del personal directe de producció, del personal indirecte i de l'administratiu vinculat a la producció dels centres de fàbrica a Martorell, Zona Franca i als centres de components i recanvis. La idea és aplicar-ho "de manera gradual" i que la xifra d'afectats es vagi reduint "a mesura que s'incrementi el volum de producció", amb una durada màxima de l'ERTO de vuit setmanes.

 

Es plantegen les mateixes condicions econòmiques que en l'actual, és a dir, complementar la prestació de desocupació fins al 80% del sou de cada empleat, tot i que els sindicats demanen ampliar-ho al 90%.


Salut de la plantilla

En un comunicat conjunt, els sindicats CCOO i UGT reclamen que l'activitat no es reprengui fins més tard del 27 d'abril, per poder garantir les mesures de seguretat destinades a protegir la salut de la plantilla.

 

Comissions i UGT volen que també es tingui en compte els treballadors que tenen fills menors de 14 anys a càrrec, ja que les escoles continuaran tancades quan Seat torni a obrir.

A més, demanen que no entrin a l'ERTO les persones més grans de 53 anys i les que no hagin cotitzat prou per tenir dret a atur, ja que no podran acollir-se a les mesures excepcionals decretades pels expedients de força major.

ARXIVAT A:
Drets laboralsCoronavirus Seat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut