Martin Schulz
Martin Schulz
Brussel·les

Schulz, arran del nou govern català: "La qüestió catalana s'ha de debatre en el marc de la Constitució espanyola"

"Com a president del Parlament, la meva obligació és fer respectar les constitucions; per això la meva resposta és sincera: la resolució d'aquest procés s'haurà de fer en el marc de la constitució espanyola, no pas a Brussel·les", assegura Schulz

RedaccióActualitzat

La constitució del nou govern català, de marcat caràcter independentista, també ha generat reaccions a Brussel·les. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, circumscriu la independència de Catalunya a una reforma de la Constitució espanyola. Schulz ha remarcat que les institucions europees són respectuoses amb les constitucions dels estats membres.

"La qüestió catalana s'ha de debatre en el marc de la Constitució espanyola. La base jurídica de la UE no són només els tractats europeus; són també les constitucions dels països membres."

I ha afegit:

"Com a president del Parlament, la meva obligació és fer respectar les constitucions; per això la meva resposta és sincera: la resolució d'aquest procés s'haurà de fer en el marc de la constitució espanyola, no pas a Brussel·les."

Anar al contingut