Melun

Sarkozy promet desmantellar totes les bases d'ETA a França en els funerals pel gendarme mort

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha adoptat un cop més un to contundent contra ETA i en l'elogi fúnebre pel gendarme mort ha promès "eradicar una per una" totes les bases d'ETA a França. La cerimònia -que ha estat laica i ha servit per condecorar l'agent- ha estat presidida conjuntament per Sarkozy i José Luis Rodríguez Zapatero, que ha volgut mostrar així la seva solidaritat amb França. Una imatge d'unitat entre tots dos països en la lluita contra el terrorisme, un dels temes que justament ha centrat la trobada que han tingut Sarkozy i Zapatero a l'Elisi, després del funeral. El president francès ha insistit que treballarà per eliminar els comandos d'ETA a França, un gest que Zapatero ha agraït.

Actualitzat
El president francès ha exhibit un to dur durant els funerals pel gendarme mort la setmana passada en un tiroteig amb suposats membres d'ETA que intentaven robar un concessionari de vehicles. Sarkozy ha afegit que París "no es deixarà mai intimidar pel terrorisme" i ha promès suport a Espanya en la lluita contra ETA.

"Eradicarem una per una totes les bases d'ETA a França. Les localitzarem d'una en una i desmantellarem tots els suports d'aquesta organització terrorista. No deixarem que el territori francès sigui la rereguarda de terroristes i assassins", ha dit Sarkozy.

Zapatero, després de reunir-se amb Sarkozy al palau de l'Elisi, ha assegurat que França i Espanya senten un gran pesar per la mort del policia Jean-Serge Nerin, però ha assenyalat que els que han de sentir "una greu inquietud "són els etarres, que seran perseguits "sense descans".

Condecoracions pòstumes

Els funerals han servit per condecorar a títol pòstum el policia que la setmana passada va morir en un tiroteig amb membres d'ETA. En l'operació es va detenir Joseba Fernández Aspurz, que va fugir de la justícia espanyola i al qual la policia vincula amb actes de kale borroka a Navarra. La justícia francesa ha decretat presó per a Fernández Aspurz. Els altres etarres van aconseguir fugir i encara se'ls busca. Aspurz és, de moment, l'únic arrestat després que França va difondre  per error imatges d'uns suposats etarres que en realitat eren bombers de la Generalitat que estaven de vacances a la zona.





VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut