Sandro Rosell arribant a la Ciutat de la Justícia aquest dilluns
Sandro Rosell es va negar a declarar dilluns, quan va començar el judici (EFE/Enric Fontcuberta)

Sandro Rosell, absolt d'un delicte de frau fiscal del 2012

La Fiscalia demanava 2 anys i 9 mesos de presó per defraudar 230.000 euros de l'IRPF a través d'una societat personal

Actualitzat

El jutge ha absolt Sandro Rosell, empresari i expresident del Barça, d'un delicte de frau fiscal. El judici va començar dilluns dia 12 de setembre a la Ciutat de la Justícia i Rosell es va acollir al seu dret a no declarar.

La Fiscalia i l'Agència Tributària l'acusaven d'haver defraudat 230.951 euros de l'IRPF del 2012 mitjançant la simulació de feines, despeses i ingressos a través d'una societat unipersonal dedicada a la intermediació i consultoria, la societat TOC SLU.

En concret, defensaven que va cobrar serveis professionals dels quals no hauria declarat els ingressos.

Per aquest delicte, li demanaven dos anys i nou mesos de presó i que pagués una multa de 300.000 euros. També que perdés la possibilitat d'obtenir subvencions públiques o incentius fiscals durant tres anys, i que no pogués presentar-se a eleccions durant el temps de condemna. Res d'això passarà.

El fiscal, Pedro Castro, li aplicava l'atenuant de reparació del dany perquè, fa tres anys, Rosell va ingressar la quota defraudada amb interessos, 287.911 euros.

Castro defensava que l'any 2012 Rosell es va dedicar a activitats professionals relacionades amb l'organització de congressos i similars i també al lloguer de locals industrials, suposadament aprofitant-se de l'empresa TOC SLU de la qual era l'únic titular i que no tenia estructura empresarial per dur a terme els serveis que constituïen el seu objecte social.
 

El judici pel fitxatge de Neymar, pendent

L'expresident del Barça encara té pendent un altre judici, en aquest cas pel fitxatge de Neymar, una causa en la qual s'enfronta a cinc anys de presó per corrupció i estafa al fons d'inversió DIS, que posseïa el 40% dels drets del jugador quan el va fitxar el Barça l'any 2013.

Sandro Rosell amb Neymar signant el contracte d'aquest, el juny del 2013 a Barcelona
Sandro Rosell encara té pendent el judici pel fitxatge de Neymar (Europa Press)

Rosell va passar dos anys en presó preventiva acusat de crear una estructura per cobrar comissions il·legals i va acabar absolt. L'expresident del Barça ha reclamat una indemnització de 29 milions d'euros a l'Estat, que només està disposat a pagar-li 18.000 euros com a compensació.

ARXIVAT A:
JudicialSandro Rosell
Anar al contingut