Sandro Rosell al banc dels acusats el febrer de 2019
Sandro Rosell al banc dels acusats el febrer del 2019 (ACN)

L'Estat només vol pagar a Rosell 18.000 euros dels 29 milions que demana de compensació

L'expresident blaugrana demana una indemnització pels perjudicis que li van comportar els 645 dies que va passar a la presó

El Ministeri de Justícia s'ha pronunciat, gairebé dos anys després, sobre la indemnització que l'expresident del Barça Sandro Rosell reclama pels 645 dies que va passar empresonat preventivament dins la causa en la qual va resultar absolt.

Segons fonts de la seva defensa, el Ministeri de Justícia ha sol·licitat de l'Audiència Nacional que com a màxim se li paguin 27 euros com a indemnització per cada dia que va estar privat de llibertat, un any i nou mesos en total.

Una suma, 17.415 euros, que queda molt lluny dels 29 milions que ell va demanar. L'equip de Rosell va fer el còmput incloent-hi el cost moral i psicològic i els diners que, diuen, va deixar de guanyar amb els seus negocis. La reclamació total de Rosell és de 29.754.465,02 euros.

D'aquests, 405.000 euros serien per dany reputacional, 200.000 per dany psicològic i 320.000 per dany afectiu. S'hi sumarien 28.062.950 euros per lucre cessant derivat de la pèrdua de negocis i 766.465,02 euros corresponents a despeses derivades de la situació de presó.


No a la compensació dels contractes

Pel que fa als contractes que Rosell tenia en marxa i es van acabar amb motiu del seu empresonament, el Ministeri de Justícia considera que les pèrdues econòmiques derivades no s'han de compensar perquè aquesta situació s'hauria pogut evitar si Rosell hagués reclamat per la via judicial el compliment dels compromisos signats.

Tot plegat l'Estat ho argumenta en un escrit que els advocats de Rosell consideren que no té "cap lògica jurídica".

La querella contra Lamela, al Tribunal Europeu de Drets Humans

L'equip jurídic de Sandro Rosell explica en el mateix comunicat que manté la confiança que l'Audiència Nacional, "lluny de raonaments sense cap base legal, repari l'enorme dany inferit per la magistrada instructora, Carmen Lamela, en el procediment penal".

Recentment el Tribunal Constitucional va decidir no admetre el recurs d'empara de Rosell per la querella que va interposar contra Carmen Lamela, un cas que ara ha elevat al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Fonts de l'entorn de l'expresident blaugrana reiteren que la voluntat és "impedir per tots els mitjans legals al seu abast que els contribuents acabin pagant el desgavell que es va cometre atès que, al seu parer, aquest és només imputable a la magistrada i l'entorn en què es va protegir".

 

ARXIVAT A:
JudicialAudiència NacionalFrau fiscalSandro Rosell
Anar al contingut