L'expresident del Barça Sandro Rosell i Neymar, el dia de la presentació del brasiler, l'estiu del 2013 (EFE)
Futbol

La fiscalia demana 2 anys de presó per a Neymar i 5 per a Sandro Rosell per les irregularitats en el fitxatge del brasiler

A l'escrit remès per la Fiscalia, el fiscal de l'Audiència José Perals ha demanat l'arxiu de la causa contra Bartomeu per falta d'indicis i ha solicitat una multa de 8,4 milions d'euros al Barça

Actualitzat
La fiscalia ha demanat dos anys de presó i una multa de 10 milions d'euros per al davanter del Barça Neymar en relació amb les irregularitats en els seu fitxatge pel Futbol Club Barcelona. Igualment, també es reclama una condemna de 5 anys de presó per a Sandro Rosell, president del Barça quan es va fer el fitxatge de l'internacional brasiler, per dos delictes de corrupció i estafa al fons d'inversió DIS, que posseïa el 40% dels drets del jugador.   

En el seu escrit d'acusació, el fiscal de l'Audiència José Perals ha demanat l'arxivament de la causa contra l'actual president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, per falta d'indicis contra ell i ha reclamat 8,4 milions d'euros de multa al Barça i 7 milions al Santos, clubs de destí i d'origen respectivament del jugador.  

També sol·licita dos anys de presó per al pare de Neymar i un any per a la seva mare, per un delicte de corrupció en els negocis, el mateix pel qual s'imputa el seu fill, i demana una multa d'1,4 milions d'euros a l'empresa N&N. A títol individual, també es damana una multa de 10 milions d'euros per cada un dels progenitors de Neymar. 

El Fons DIS, per la seva banda, demana en el seu escrit com a acusació particular en aquest cas 5 anys de presó pel davanter, el seu pare, l'expresident del Barça Sandro Rosell i l'actual president Josep Maria Bartomeu, i una multa de 195 milions d'euros pel club.

 

Anar al contingut