La Fiscalia rebaixa la petició de pena per a Sandro Rosell d'11 a 6 anys
Sandro Rosell i la seva dona, Marta Pineda, arriben a l'Audiència Nacional al costat del seu advocat, Pau Molins (ACN)
Madrid

La Fiscalia rebaixa la petició de pena per a Sandro Rosell d'11 a 6 anys

També rebaixa a la meitat la petició per al soci andorrà, Joan Besolí, i deixa en menys de 2 anys la pena sol·licitada per a la dona de Rosell, Marta Pineda

RedaccióActualitzat

El fiscal ha rebaixat la seva petició de pena per a l'expresident del Barça Sandro Rosell a gairebé la meitat. Així, passa a demanar 6 anys de presó en comptes d'11 per haver, suposadament, blanquejat 20 milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol. L'operació s'hauria dut a terme, segons la Fiscalia, en el marc de la venda dels drets d'emissió de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de fubtol a una societat saudita, que Rosell va gestionar.

Durant la seva declaració en el judici que se celebra a l'Audiència Nacional, Rosell va negar sempre haver cobrat cap comissió ni haver blanquejat diners de ningú, contràriament a les tesis de la fiscalia.

El fiscal José Javier Polo també ha rebaixat a la meitat la sol·licitud de pena per al soci andorrà de Rosell, l'advocat Joan Besolí: de 10 a 5 anys de presó.

 

Joan Besolí, soci andorrà de Sandro Rosell, durant la seva declaració a l'Audiència Nacional, el 26 de febrer

 

Per aquesta causa, Rosell i Besolí han passat 21 mesos en presó preventiva, des del 27 maig de 2017, dos dies després de ser detinguts, fins al 27 de febrer d'aquest any, quan l'Audiència Nacional, l'endemà que haguessin declarat, va accedir a l'enèsima petició de la defensa de deixar-los en llibertat provisional amb mesures cautelars.

Per a la dona de l'expresident del Barça, Marta Pineda, la petició de rebaixa de pena és substancial: dels 7 anys inicials a 1 any i 11 mesos.

 

Sandro Rosell, el 26 de febrer, durant la seva declaració a l'Audiència Nacional

 

El ministeri fiscal també ha rebaixat les peticions de pena per a tres presumptes testaferros de Rosell. A tots els acusa de blanqueig de capitals i grup criminal, mentre que els advocats defensors demanen l'absolució dels acusats.

Les conclusions definitives de la Fiscalia arriben després que diversos testimonis contradissin les seves tesis i neguessin que Rosell demanés comissions il·legals. 

ARXIVAT A:
Sandro RosellFrau fiscal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut