Sánchez pacta amb Merkel acollir refugiats procedents d'Alemanya

La cancellera donarà suport a destinar més diners de la UE a Espanya i Grècia per gestionar els migrants

Juli RodésActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a acollir a Espanya un nombre "equilibrat i admissible" de refugiats que actualment són a Alemanya.

En la roda de premsa després del Consell Europeu celebrat ahir i avui a Brussel·les, Sánchez no ha especificat el nombre de refugiats, que ha explicat que ara s'analitzarà.

"Veurem quin és el nombre de migrants que finalment acollim, però, en tot cas, més enllà d'aquesta xifra l'important és el missatge polític que Espanya és solidària no només amb els fluxos migratoris que arriben a les nostres costes. És un acord just, que entra perfectament en el marc del reglament de Dublín, i n'estem satisfets."

Sánchez s'ha volgut mostrar solidari i també reconèixer l'esforç realitzat fins ara per Merkel en matèria migratòria:

"El govern és solidari. Ho vam ser amb l'"Aquarius" i ho hem estat també amb les pateres que ens arriben, però també volem ser responsables amb els moviments secundaris i traslladar que no som aliens a la situació que travessa Alemanya."

El compromís s'ha concretat en una reunió de Merkel, Sánchez i el primer ministre de Grécia, Alexis Tsipras, en el marc del Consell Europeu.

 

Aquests acords, de fet, permetran que Alemanya retorni a Espanya i a Grècia refugiats que, segons el govern espanyol, van arribar a territori alemany a través de la frontera amb Àustria. Refugiats que, segons el govern alemany, haurien arribat a Europa a través d'Espanya i de Grècia. Merkel ho explicava de la següent manera:

"Mentre no es reformi el reglament de Dublín, seguirem apostant per aquests acords bilaterals per evitar els desplaçaments secundaris."

Els acords, d'altra banda, també permetran a Merkel salvar el seu govern de coalició amb els socialcristians bavaresos, encapçalats pel ministre de l'Interior, Horst Seehofer, molt contraris a la política migratòria que la cancellera ha desplegat fins ara.

 

El govern alemany, d'altra banda, ha informat, mitjançant un comunicat, que, en la mateixa reunió, Merkel ha compromès el seu suport a destinar més diners i mitjans de la Unió Europea a Espanya i Grècia per gestionar el flux de migrants.

La cancellera, en roda de premsa, ho ha confirmat:

"Grècia i Espanya estaran llestes per rebre els demandants d'asil que hi tornin. Hem parlat i hem acordat que nosaltres els donarem suport econòmic."

Com a contrapartida, ha explicat, està disposada a acollir immigrants de Grècia i d'Espanya en casos de reunificació familiar.

Merkel ha avançat que avui mateix explicarà aquests acords als seus socis de govern.

ARXIVAT A:
MigracionsUnió EuropeaPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut