Sánchez, aquest dimecres a Buenos Aires (EFE / Juan Ignacio Roncoroni)
Sánchez, aquest dimecres a Buenos Aires (EFE / Juan Ignacio Roncoroni)

Sánchez demana "comprensió i magnanimitat" davant els indults als presos del procés

El president espanyol assegura que entén que hi hagi qui tingui "objeccions" respecte als indults, però ha demanat "confiança" en l'aposta per la "convivència" de la Moncloa

Actualitzat

Pedro Sánchez ha demanat "comprensió i magnanimitat" a la societat espanyola davant la possibilitat que es concedeixin els indults als dirigents sobiranistes condemnats pel Tribunal Suprem.

De visita a l'Argentina, el president del govern espanyol ha dit que entén que hi hagi qui tingui "objeccions" sobre aquesta decisió del govern espanyol, però ha demanat "confiança" en l'"aposta per la convivència" de l'executiu:

"Entenc i comprenc que pugui haver-hi ciutadans a Catalunya i al conjunt del país que sentin objeccions respecte a la possibilitat de donar indults als presos catalans. Però els demano que tinguin confiança, perquè hem de fer una aposta per la convivència, hem de fer una aposta per la reparació d'aquells errors que es van cometre l'any 2017. La societat espanyola ha de transitar d'un mal passat a un futur millor i això implica també magnanimitat."

 

 

Quan falten quatre dies per a la manifestació a la plaça de Colón contra els indults, Sánchez ha volgut fer pedagogia i ha reclamat a la ciutadania "magnanimitat" perquè la societat catalana "torni a retrobar-se amb ella mateixa i amb el conjunt de la societat espanyola":

"Comprenc que pugui haver-hi ciutadans que tinguin objeccions sobre aquesta decisió que pot prendre el govern d'Espanya, sobretot pensant en els fets de l'any 2017: les lleis de desconnexió, el referèndum, la Declaració Unilateral d'Independència que posteriorment es va suspendre..."

Al costat del president de l'Argentina, Alberto Fernández, Sánchez ha reclamat "un retrobament entre la societat catalana i el conjunt de la societat espanyola".

 

Pedro Sánchez, amb el president argentí, Alberto Fernández
Pedro Sánchez, amb el president argentí, Alberto Fernández (EFE / Juan Ignacio Roncoroni)


L'article de Junqueras, un "pas a favor de la distensió"

En aquest sentit, ha elogiat la carta publicada pel president d'Esquerra, Oriol Junqueras, en què qüestionava la via unilateral i ha apuntat que "qualsevol pas a favor de la distensió és benvingut".

Pel que fa a la pròxima reunió de la taula de diàleg, Sánchez ha dit que "el primer pas" és una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a La Moncloa. "I després veurem quan s'ha de celebrar la taula de diàleg", ha assenyalat.

Sobre la possibilitat que Junqueras formi part de la taula de diàleg, ha respost que no vol "vetar ningú" tot i que ha remarcat que és una taula "entre governs".

En aquest sentit, ha remarcat la importància d'obrir un nou període a Catalunya, fonamentat en el diàleg, la negociació i l'acord, dins del marc de la Constitució.

A Buenos Aires, Sánchez també ha estat qüestionat sobre els rumors d'una remodelació de govern, però ha afirmat que l'executiu espanyol està centrat en la vacunació i la recuperació econòmica.

 

 

 

ARXIVAT A:
IndultsProcés catalàPedro SánchezOriol JunquerasJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut