Sant Sebastià

San Gil avança el congrés del PP basc al juliol

El PP basc ha decidit avançar el congrés de la formació al mes juliol, concretament els dies 18 i 19. Ho ha fet després de reunir-se a Sant Sebastià durant més de quatre hores. Hi han votat a favor 28 membres de la junta directiva, hi ha hagut 1 vot en contra i 32 abstencions, segons fonts del mateix partit. La presidenta dels populars bascos, María San Gil, havia demanat avançar el congrés, tot i que encara no ha precisat si es presentarà a la reelecció. De fet, San Gil ha explicat als seus companys la decisió d'abandonar la ponència política del congrés estatal del PP després de manifestar la seva falta de confiança en la direcció del partit i en la seva proposta.

Actualitzat
Els populars bascos han acceptat la proposta de la presidenta del partit, que no ha aclarit si es presentarà a la reelecció. L'acord per avançar el congrés del PP basc ha arribat després d'un debat tens i llarg, de quatre hores. Ara l'haurà de ratificar el comitè executiu nacional.

La trobada ha començat a les 7 de la tarda. Mitja hora després, ha abandonat la reunió l'expresident del PP basc, Carlos Iturgaiz, que ha donat suport a María San Gil i l'ha considerada "un referent nacional per tot el PP".

Un cop acaba la reunió, el portaveu parlamentari dels populars bascos, Leopoldo Barreda, ha admès que hi ha hagut moments de tensió. En canvi, l'exalcalde de Vitòria ha parlat d'un to "cordial" i ha explicat que a la trobada hi ha hagut més de 40 intervencions. María San Gil s'ha reunit encara mitja hora més amb els companys de partit i ha marxat sense atendre els periodistes que l'esperaven.

Justament, aquest dilluns han parlat de la situació del PP el president del partit, Mariano Rajoy, que ha defensat que manté els principis de sempre i ha advertit els sectors més durs de la formació que "cal moure's" per avançar. Rajoy ha obtingut el suport de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón. També s'ha referit al partit, encara que indirectament, l'expresident espanyol José María Aznar, que ha afirmat que cal tenir en compte "els millors" per incorporar-los a un projecte exitós.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut