Madrid

San Gil s'aparta de Rajoy i no redactarà la ponència del congrés del PP per discrepàncies

La presidenta del PP al País Basc, María San Gil, ha deixat la redacció de la ponència política que es presentarà al pròxim congrés del PP per "diferències de criteri" amb els seus companys. Tot i que de moment no ha transcendit el contingut de les discrepàncies, fonts del partit asseguren que aquestes "diferències" són per a ella "fonamentals". El PP del País Basc ha emès un comunicat en el qual especifica que "això no suposa una renúncia per part de San Gil a continuar aportant els seus punts de vista per col·laborar en la millor proposta i estratègia polítiques del PP".

Actualitzat

Al Partit Popular continua el degoteig de desercions, després de la derrota en les eleccions espanyoles del 9 de març. Després de la marxa de Zaplana a l'empresa privada i la renúncia d'Acebes a continuar com a número 2, ara ha estat la presidenta dels populars bascos.

María San Gil, però, no deixa el càrrec. Això sí, ha decidit abandonar la redacció de la ponència política del pròxim congrés del PP, que se celebrarà el mes que ve, i que ha de renovar el mandat de Mariano Rajoy. Així ho han anunciat fonts populars, que han revelat que l'abandó de San Gil es deu a diferències de criteri fonamentals, tot i que no ha transcendit el contingut d'aquestes discrepàncies.

En un breu comunicat, el Partit Popular d'Euskadi ha puntualitzat que la decisió de María San Gil no vol dir que renunciï a continuar col·laborant amb l'estratègia política del partit.

María San Gil era una de les persones encarregades, al costat de José Manuel Soria i Alícia Sánchez Camacho, de la ponència política que el PP presentarà el pròxim més de juny al seu congrés nacional, però al final no la signarà. Els textos de les ponències sobre política, estatuts del partit i economia s'havien de tancar aquest dilluns per després obrir un període de quinze dies de presentació d'esmenes.

El congrés que el PP celebrarà dels dies 20 al 22 a València servirà per escollir el nou president del Partit Popular. De moment, l'únic que ha anunciat que s'hi presentarà és l'actual líder, Mariano Rajoy.

Anar al contingut