Salut vol reduir les reunions a un màxim de 6 persones

El Departament de Salut ha anunciat que aplicaran restriccions a Puigcerdà per la situació epidemiològica

RedaccióActualitzat

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat noves mesures per reduir els contagis per la Covid. Entre elles, hi ha la reducció del nombre màxim de persones que es poden reunir. La intenció del Departament de Salut és que passi de 10 a 6. Una mesura que encara no s'ha aprovat i que està pendent de rebre el vistiplau del Procicat, que es reunirà aquesta setmana.

"Proposarem al Procicat que les reunions de 10 persones es redueixin de moment a 6, perquè els brots bàsicament són intrafamiliars. Es tracta de brots en l'entorn social més proper."

Argimon admet que la decisió arriba "relativament aviat" però defensa que cal ser "ràpids i proactius". El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha explicat que aquesta reducció de 10 a 6 és una experiència que ja es va provar a Nova Zelanda, on el control de l'epidèmia ha estat modèlic. Assegura que es basa en la teoria de la "bombolla social" en què el nucli familiar que conviu sota el mateix sostre va de 4-6 persones.

"Pretenem que les persones es puguin desplaçar en grups segurs, perquè el risc epidemiològic passa quan es barregen els grups, arriben persones de diferents procedències i el contacte de persones diferents acaba transmetent la malaltia a un grup familiar que no tenia contagis."

La idea és crear grups estables que siguin segurs quan es facin activitats. Argimon ha denunciat que a vegades "es dona el contrasentit que anem pel carrer amb mascareta ben posada i estem en una cafeteria estona i estona sense mascareta".

"Si anem a un restaurant o cafeteria no cal que hi anem 8 o 9, ho sento."

Aquesta mesura se suma a la de la reducció de les quarantenes de 14 a 10 dies que ha anunciat aquest matí el Departament de Salut. Argimon ha apuntat que les dues mesures es retiraran si no funcionen.


Restriccions a Puigcerdà i cribratges a Manlleu

Argimon també ha anunciat que aplicaran restriccions a Puigcerdà per la situació epidemiològica. Aplicaran les mateixes mesures que hi ha a Girona, Salt i que ja es van aplicar a Reus.

 

Salut també ha anunciat un cribratge a Manlleu aquest dimecres.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut