Olot

Salut torna a vacunar l'entorn del nen amb diftèria i segueix més de 100 perdones que hi han estat en contacte

Salut fa un estudi per detectar la persona portadora del bacteri que ha transmès la malaltia

RedaccióActualitzat

El nen d'Olot de 6 anys amb diftèria va estar de colònies la setmana passada amb companys de la seva edat i "amb altres cursos del mateix col·legi i d'altres". Ho ha explicat la subdirectora general de Vigilància i Resposta a Emergències de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat, Mireia Jané.

Des de dissabte -quan Salut va confirmar el cas-, la conselleria està seguint entre 100 i 150 persones que han estat en contacte amb el menor, sobretot familiars, companys d'escola i personal sanitari, sobretot aquells que van atendre el menor inicialment, quan es desconeixia la seva malaltia.

De fet, per precaució, s'ha optat per tornar a vacunar o vacunar per primer cop -en el cas que no ho estiguessin- les persones de l'entorn més proper del nen. Pel que fa als alumnes de la classe on va el nen, Mireia Jané ha explicat que s'aplica el mateix tractament preventiu: "S'estan revisant els seus calendaris de vacunació i administrant dosis als qui no en tenien una correcta administració o ni tan sols l'havien rebut", ha assegurat, un procés complex.

 També es fa un estudi per detectar la persona portadora del bacteri que ha transmès la malaltia. En relació amb els escolars, 

Es tracta del primer cas de diftèria a Catalunya en 32 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut