S'acaba la mascareta als patis de les escoles a partir de dijous

La mascareta a l'interior de les aules s'eliminarà "tan aviat com sigui possible"

RedaccióActualitzat

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries als patis de les escoles a partir de dijous. Els alumnes dels centres educatius catalans no l'hauran de dur mentre estiguin a l'aire lliure, tampoc en el cas que es barregin grups. Ho ha confimat la portaveu del govern, Patrícia Plaja

Tampoc no s'haurà de portar quan es facin sortides o excursions a l'aire lliure. Segons Patrícia Plaja, és un anunci "important i esperat".

Ha valorat que el fet que els alumnes tinguin espais per anar sense mascareta a l'escola és important perquè "la comunicació no verbal és imprescindible" i "millorarà l'aprenentatge, la docència i la salut emocional".

Els alumnes més grans de 6 anys, aquest curs només s'han pogut treure la mascareta al pati quan estan amb el seu grup bombolla. 

La mascareta a l'interior de les aules s'eliminarà "tan aviat com sigui possible" en funció "de les dades i del context epidemiològic". Difícilment serà durant les properes setmanes i la voluntat és que sigui abans que s'acabi el curs.
 

Acaba la mascareta al carrer

La decisió s'ha pres coincidint amb l'eliminació de la mascareta a l'exterior a partir de dijous, que aprova el Consell de Ministres aquest dimarts.

Un segon pas, segons Educació, seria eliminar també les mascaretes de dins les aules, sempre que les condicions sanitàries siguin les adequades. Justament, la Societat Catalana de Pediatria demana això i que es posi fi als grups bombolla.

Aquest dilluns ja s'han deixat de fer cribratges als companys d'un alumne positiu; una mesura que dona aire a les farmàcies, que han fet 476.330 tests des que va començar el segon trimestre, i també als CAPs, on noten un descens de les consultes per covid.

A més, també està previst que aquest mes desapareguin les quarantenes escolars, independentment del nombre de positius que hi hagi a l'aula. Recordem que ara s'ha de quedar a casa set dies tota la classe si hi ha 5 positius o més en un període de 7 dies o bé si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total d'alumnes. 

Segons la portaveu, Patrícia Plaja, aquesta qüestió es traslladarà a la comissió de salut pública. El que es voldria és que l'alumnat sense símptomes no s'hagi de confinar. Ha puntualitzat, però, que la normativa hauria de ser comuna a tot l'estat espanyol. 

Als centres educatius, continuen vigents les mesures d'higiene i prevenció que es van aplicar a principi de curs. Les persones amb símptomes no poden entrar als centres i cal ventilar les aules obrint portes i finestres.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut