Rubalcaba, en un acte de campanya a Sant Sebastià
Rubalcaba, en un acte de campanya a Sant Sebastià, en una imatge d'arxiu
Madrid

Rubalcaba anuncia avui formalment a la seu de la UGT la seva candidatura a liderar el PSOE

La batalla per liderar el PSOE a partir del congrés del febrer a Sevilla comença aquest dijous formalment. El president del grup socialista al Congrés i candidat en les últimes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, presentarà la seva candidatura a la secretaria general del PSOE i, per tant, per substituir José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte a la seu de la UGT, a Madrid.

RedaccióActualitzat
En les últimes setmanes, Rubalcaba ha estat en contacte amb dirigents de totes les federacions i va culminar aquestes converses desplaçant-se fins a Sevilla, on es va entrevistar amb el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, a qui va anunciar la decisió d'aspirar a la secretaria general. Andalusia és la federació del PSOE que aporta més delegats al Congrés, de manera que garantir-ne el suport és bàsic per sortir escollit.

L'exvicepresident ha decidit fer un pas que tothom donava per fet quan falten quaranta dies per al Congrés Federal del PSOE, que se celebrarà a Sevilla. Aquest congrés, que se farà entre el 3 i el 5 de febrer, escollirà el substitut de José Luis Rodríguez Zapatero a la secretaria general del partit.

Tot fa pensar que el president del grup socialista al Congrés s'enfrontarà amb Carme Chacón. De fet, fonts de l'equip de Rubalcaba han revelat que el candidat s'ha decidit a anunciar la seva candidatura abans del que preveia davant l'activitat desplegada per la seva probable rival. L'exministra de Defensa, que encara no ha fet formal la seva candidatura, ha impulsat en els darrers dies de manera molt intensa el manifest "Molt PSOE per fer", crític amb l'anterior govern socialista i que s'interpreta com l'inici de la seva campanya per liderar el partit.

Aquest dimecres Chacón manifestava que els socialistes s'han de posar a treballar de seguida per refer el partit, el gran derrotat a les eleccions espanyoles del 20 de novembre passat.
Anar al contingut