Madrid

El PSOE convoca un congrés ordinari per la primera setmana de febrer

Zapatero ha admès que són uns mals resultats dolents per al Partit Socialista, que ha retrocedit, i que es produeixen en unes circumstàncies molt especials per la crisi econòmica i per les importants tensions dels mercats financers.

Carmen AmorósActualitzat
L'encara president del govern ha dit que a l'executiva s'han pres una sèrie de decisions per unanimitat:

1. Convocar el comitè federal i proposar la celebració d'un congrés ordinari per la primera setmana de febrer. "És el que procedeix i el que correspon", ha dit, i ha afegit que els companys han de tenir la llibertat i la responsabilitat necessàries per afrontar el futur.
2. Tot i admetre que els resultats són dolents, valoren positivament l'esforç del comitè electoral, del candidat a la presidència del govern i de la gent. Els espanyols saben que ho tenien tot el vent en contra, ha assegurat Zapatero, i ha dit que estan molt agraïts als 7 milions d'espanyols que han donat el suport al PSOE, que els permet ser oposició.
3. Finalment, Zapatero ha declarat que la seva confiança en Espanya li permet estar convençut que se'n sortirà. "Aquesta mateixa confiança la tinc en el partit socialista", ha remarcat.

En el torn de preguntes, Zapatero s'ha limitat a repetir que de moment només s'ha fet una primera valoració i que no s'ha parlat sobre les qüestions institucionals. No ha volgut revelar si serà Alfredo Pérez Rubalcaba qui intervindrà en el debat d'investidura per part del PSOE.

Tampoc no ha volgut fer cap comentari sobre els possibles candidats a la secretaria general del PSOE i ha remès al congrés ordinari tots els aspectes pendents.

El que sí que ha dit és que "és previsible i natural que parli amb Mariano Rajoy sobre el traspàs de poder" i ha afegit que "per part meva hi haurà la màxima col·laboració durant aquestes setmanes amb el Partit Popular; hi ha hagut i hi ha una predisposició molt forta cap a la col·laboració i el diàleg."

Després de repetir que Espanya afronta una situació molt singular, molt excepcional, que ha obligat a prendre decisions molt importants costés el que costés perquè les considerava imprescindibles per a la solvència com a país, Rodríguez Zapatero ha tingut paraules d'agraïment als seus companys, que, ha dit, "m'han donat un suport incondicional en les etapes fàcils i en les difícils."

"El meu desig més gran és que les coses millorin per Espanya", ha dit abans de donar per acabada la roda de premsa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut