Rubalcaba, en un acte de campanya a Sant Sebastià
Rubalcaba, en un acte de campanya a Sant Sebastià, en una imatge d'arxiu
Madrid

Rubalcaba presentarà dijous a la seu d'UGT la seva candidatura a la secretaria general del PSOE

El president del grup socialista al Congrés i candidat en les últimes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, presentarà aquest dijous a la tarda la seva candidatura a la secretaria general del PSOE. Rubalcaba farà oficial la candidatura durant un acte a la seu del sindicat UGT a Madrid. Rubalcaba serà el primer candidat a fer públic oficialment el seu intent de liderar el PSOE, a l'espera de la decisió que adopti l'exministra de Defensa Carme Chacón. Els socialistes faran el seu pròxim congrés federal els dies 3, 4 i 5 de febrer, a Sevilla.

RedaccióActualitzat
En les últimes setmanes, Rubalcaba ha estat en contacte amb dirigents de totes les federacions i ha culminat aquestes converses desplaçant-se fins a Sevilla. A la capital andalusa, el president del grup socialista s'ha entrevistat amb el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, a qui ha anunciat la decisió d'aspirar a la secretaria general. Andalusia és la federació del PSOE que aporta més delegats al congrés, de manera que garantir-se'n el suport és bàsic per a sortir escollit.

L'exvicepresident ha decidit fer un pas que tothom donava per fet quan falten quaranta dies pel Congrés Federal del PSOE que se celebrarà a Sevilla. Aquest congrés, que se celebrarà entre el 3 i el 5 de febrer, escollirà el substitut de José Luis Rodríguez Zapatero a la secretaria general del partit.

Anunci avançat davant de l'activitat de Chacón

Fonts de l'equip de Rubalcaba han revelat que el candidat s'ha decidit a anunciar la seva candidatura abans del que preveia davant l'activitat desplegada per la seva probable rival, Carme Chacón. L'exministra de Defensa, que encara no ha fet oficial la seva candidatura, ha impulsat en els darrers dies el manifest "Molt PSOE per fer", un gest que s'interpreta com l'inici de la seva campanya per liderar el partit.
Anar al contingut